SUŠIĆ STARTAO POBJEDOM

Cico debitirao porazom, Senegal sredio Grčku!

Od suparnika Hrvatske u narednim kvalifikacijama za EP 2012. godine najviše je u srijedu impresionirala momčad Izraela. Oni su u Temišvaru pobijedili Rumunjsku 2-0. Latvija je odigrala 1-1 protiv Angole, dok je Gruzija pobijedila Estoniju 2-1
 Reuters

Hrvatski trener Zlatko Cico Kranjčar debitirao je na svojoj novoj dužnosti, kao izbornik nogometne reprezentacije Crne Gore. Premijeru je zaokružio porazom.

U Skopju na Gradskom stadionu Makedonija je pobijedila Crnu Goru, a ključ domaće pobjede bio je nogometaš Intera Goran Pandev. Unutar samo pet minuta Makedonci su postigli dva pogotka.

U 26. minuti su Pandev i Stojkov izbacili Naumoskog u gol-šansu, koju je ovaj potonji i iskoristio, a već u 30. se i sam Pandev upisao u strijelce.

Makedonija je bila daleko bolja u prvom dijelu, no u nastavku je i Crna Gorda došla do zraka. U 61. minuti je Marko Baša smanjio rezultat na 2-1 nakon preciznog udarca glavom, a došli su Crnogorci i do izjednačenja, ali je pogodak Mirka Vučinića poništen zbog zaleđa.

- Primljeni pogodak narušio nam je koncepciju. Do tog trenutka smo dobro igrali, kazao je Kranjčar o svojoj prvoj utakmici i nastavio:

- U drugom poluvremenu smo daleko bolje igrali, ali nismo uspjeli popraviti rezultat. Nisam igrao maksimalno na pobjedu jer sam htio vidjeti s kojim igračima raspolažem. Ionako sam imao malo vremena da ih upoznam kroz treninge. U sljedećim utakmicama igrat ćemo daleko bolje.

U drugom poluvremenu Cico je priliku dao i napadaču Rijeke Radomiru Đaloviću.

Na londonskom Loftus Roadu su utakmicu odigrali Južna Koreja i Obala Bjelokosti. Iako su taj teren domaćim mogli nazvati igrači iz afričke reprezentacije, jer mahom njihovi igrači igraju u londonskim klubovima, daleko su se bolje na terenu snašli Azijati.

Već je u 4. minuti prednost Južnoj Koreji donio Dong-Gook Lee, nakon čega su Bjelokoščani započeli s nasrtajima prema suparničkim vratima. No, u tome nije bilo niti reda, niti taktike, niti mirnoće. Sve je zaključeno novim pogotkom u njhovoj mreži. U 90. se u strijelce upisao i Tae-Hwi Kwak.

Senegal pobijedio Grčku u Volosu

Najveći bi suparnik Hrvatskoj u nadolazećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine trebala biti grčka reprezentacija. No, Grci se i nisu proslavili ove srijede.

U Volosu je momčad Otta Rehhagela kao domaćin dočekala Senegal, te je poražena s 2-0. Nakon prvog poluvremena bez pogodaka u nastavku su domaćina pokopali Mamadou Niang i Guirane Ndaw.

Niang, 30-godišnji napadač Marseillea, tako je nastavio odličan reprezentativni niz, te i dalje postiže prosječno pogodak svaku drugu utakmicu. U 28 nastupa je upisao četrnaest pogodaka. Spomenimo da se Senegal nije uspio plasirati na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, gdje će, pak, igrati grčka momčad.

Drugi suparnik Hrvatske u toj skupini, nogometaši Gruzije, pobijedili su na svom travnjaku Estoniju s 2-1. Do pobjede ih je doveo David Siradze pogotkom u doslovno zadnjim sekundama meča.

Inače, cijelo drugo poluvrijeme je Gruzija odigrala s igračem više nakon što je u 45. Piiroja skrivio jedanaesterac, zaradio crveni karton, a udarac je s bijele točke realizirao Kobiašvili. Nadu da će izbjeći poraz dao je Estoncima Purje pogotkom u 83. minuti.

Safet Sušić krenuo pobjedom

U Sarajevu su nogometaši Bosne i Hercegovine odigrali prijateljsku utakmicu s Ganom, te su pobijedili 2-1 pogocima Vedada Ibiševića i Miralema Pjanića.

Bila je to premijera legendarnog bosanskog-hercegovačkog nogometaša Safeta Sušića na izborničkoj klupi reprezentacije, gdje je naslijedio Miroslava Blaževića.

Iako su igrali bez najboljeg igrača Michaela Essiena, ganski nogometaši su zagorčal život Sušića na samom početku, kada je sjajnim udarcem s dvadesetak metara Sulley Muntari pogodio mrežu. No, domaća je momčad naplatila bolju igru do kraja, te su pogocima Ibiševića u 40. i Pjanića u 65. minuti okrenuli rezultat.

Malta će biti suparnik Hrvatskoj u kvalifikacijama za EP 2012. godine, a da mogu biti neugodni pokazali su u ogledu protiv Finske. Kao domaćin je Malta vodila pogotkom Mifsuda (17. minuta), sve do 66. minute. Tada je jedanaesterac realizirao Eremenko, a samo četiri minute kasnije je konačnih 2-1 postavio Vuorinen.

Izrael pobijedio 2-0 u Rumunjskoj

Od suparnika Hrvatske u narednim kvalifikacijama za EP 2012. godine najviše je u srijedu impresionirala momčad Izraela. Oni su u Temišvaru pobijedili Rumunjsku 2-0.

Rumunjska je već duže vrijeme u problemima, pa su tako bili bez ikakve šanse tijekom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. No, da još uvijek nisu okrenuli novu stranicu pokazala je i ova utakmica.

Domaće gledatelje je šokirao pogodak u zadnjim sekundama prvog dijela kada je igrač Liverpoola Youssi Benayoun zabio za 1-0. Rumunjska je pokušala u nastavku izjednačiti, no uslijedilo je novo iznenađenje na drugoj strani. Barda je pet minua prije kraja zapečatio njihovu sudbinu i donio Izraelcima slavlje u Temišvaru.

Srbija je rutinski pobijedila Alžir na gostovanju 3-0, dok su Mađarska i Rusija remizirale 1-1.

Prijateljske utakmice:

Rumunjska - Izrael 0-2 (Benayoun 45, Barda 85)

Mađarska - Rusija 1-1 (Vanczak 39 / Biljaletdinov 59)

Alžir - Srbija 0-3 (Pantelić 13, Kuzmanović 54, Tošić 64)

Malta - Finska 1-2 (Mifsud 17 / Eremenko 66-11m, Vuorinen 70)

Bosna i Hercegovina - Gana 2-1 (Ibišević 40, Pjanić 65 / Muntari 22)

Turska - Honduras 2-0 (Göngür 42, Ham. Altintop 55)

Moldavija - Kazahstan 1-0 (Epureanu 65)

Angola - Latvija 1-1 (Job 80 / Karlsons 45)

Slovačka - Norveška 0-1 (Moldskred 67)

Cipar - Island 0-0

Grčka - Senegal 0-2 (Niang 71, Ndaw 83)

Gruzija - Estonija 2-1 (Kobiašvili 45-11m, Siradze 90+2 / Purje 83)

Makedonija - Crna Gora 2-1 (Naumovski 26, Pandev 30 / Baša 61)

Obala Bjelokosti - Južna Koreja 0-2 (Dong-Gook Lee 4, Tae-Hwi Kwak 90)

Armenija - Bjelorusija 1-3 (Pačajan 59 / Putilo 58, A. Hleb 73, Rodionov 86)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 17:32