ŠKOTI SE BOJE MODRIH

CELTIC U PROBLEMIMA 'Dinamo u Glasgow stiže kao favorit. Ne dobije li Hrvate, trener će dobiti otkaz!'

Što se događa u Glasgowu? Jednostavno, erozija kvalitete - javio nam je škotski kolega
 getty images

Gotovo 70% ispitanika u velikoj anketi Daily Recorda, norveškom treneru Ronnyju Deili okrenulo je palac dolje u slučaju poraza od Heartsa. Hoopsi su, međutim, u Liga kupu otpuhali Hearts sa 3:0, no buđenje dan nakon i dalje je ostavilo sumnju. veliku sumnju...

”Celtic je izgledao dobro, ali Deilinu ‘igralištu’ mora doći kraj. Eksperimentiranjem i rotiranjem samo zaustavlja formu pojedinaca i kvari raspoloženje”, i dalje je tvrd škotski dnevnik. ”Ipak, pobjeda je barem nakratko umirila podrhtavajuće tlo oko Celtic Parka”, zaključuju škotski mediji.

Da, kako navode mediji i navijači, “poraz jednostavno nije bio opcija...”

- Što se događa? Jednostavno, erozija kvalitete - javio nam se jučer škotski kolega iz Daily Recorda Gary Ralston, koji je Dinamo, inače, promatrao i u dvobojima s Heartsom prije nešto više od pet godina.

- Iskreno, ne mogu usporediti ta dva Dinama, ali znam da Dinamo u Glasgow ne stiže kao autsajder, dapače!

Razlog tome vrlo je jednostavan: samo tri pobjede u šest kola i četvrto mjesto te ispadanje u kvalifikacijama za Ligu prvaka od Maribora spustile su moral na najniže moguće granice.

- Ipak, remi s Red Bullom, koji je predstavljen kao austrijska Borussia iz Dortmunda te ova pobjeda malo su podigle samopouzdanje u svlačionici te vratili mir norveškom stručnjaku - nastavlja Ralston.

Poneki navijači javno pak prozivaju igrače, a ne trenera, tvrdeći da “mnogi kvalitetom ne zaslužuju nositi sveti dres”, dok se drugi bave nekonzistentnošću vizije.

- Činjenica je da Deila nema preznačajan rejting u svijetu nogometa, ali doveden je jer se smatra velikom radnikom, koji će od ove momčadi brusiti budućnost. No mnogi su počeli sumnjati nakon silnih rotacija igrača i sustava, smatrajući da Norvežanin nije dorastao veličini kluba. Uprava, međutim, ne želi srljati, logično.

Ali, tvrde mediji, mogla bi sljedeći tjedan jer Norvežanin ulazi u “tjedan istine”.

- St. Mirren u subotu i Dinamo u četvrtak, to su utakmice koje će mu odrediti sudbinu. Koja je započela s Heartsom. Dakle, Hearts, St. Mirren i Dinamo u klupskim su uredima označeni kao tri testa za norveškog trenera koji je nakon pobjede u Liga kupu kazao da je “momčad na pravom putu”. Potvrdu njegovih riječi očekuje se na travnjaku, on će mu presuditi ili dati mogućnost da ovdje gradi svoje trenersko ime i dalje. Premda, Guidetti u momčadi i izvan nje, to je velika, velika razlika koja se pokazala u srijedu. On je igrač preokreta koji će Celticu silno nedostajati u srazu s Dinamom. U kojeg Zagrepčani, prema svemu, ulaze kao lagani favoriti... - priča Ralston uz zaključak škotskog ekspozea.

- Ne bi me iznenadilo, čak štoviše, ako Deila ispadne iz sedla u slučaju poraza od Modrih...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 11:15