UGLEDNI GOST

Čelni čovjek kazahstanskog nogometa boravi u Hrvatskoj, najavljena je i suradnja s HNS-om

Na Dalmatinko cupu sudjeluje oko 120 mladih nogometaša iz nekoliko kazahstanskih klubova

Ivica Pirić s uglednim društvom iz Kazahstana

Prigodom održavanja ovogodišnjeg Dalmatinko cupa na splitskom području boravi novi predsjednik Kazahstanskog nogometnog saveza Adlet Barmenkulov.

Na Dalmatinko cupu sudjeluje oko 120 mladih nogometaša iz nekoliko kazahstanskih klubova. Dalmatinko cup je sportska manifestacija namijenjena djeci uzrasta od 8 do 14 godina. Turnir ima za cilj dati priliku najmlađima da se druže kroz sportska natjecanja s vršnjacima iz drugih sredina. Turnir ima tri komponente: sport, turizam i društvenu odgovornost. Na ovogodišnjem turniru sudjeluje preko 280 nogometnih klubova.

Adlet Barmenkulov će se sastati i s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem. Osnovni cilj sastanka je podizanja suradnje između nogometnih saveza ali i klubova na još viši nivo.

image

Mladi nogometaši iz Kazahstana

Podsjetimo, ta suradnja se već neko vrijeme odvija na zadovoljavajući način a ovo je prigoda, kako nam otkriva Ivica Pirić, nekadašnji profesionalni nogometaš i predstavnik Kazahinvesta u Hrvatskoj i nekoliko susjednih zemalja, da se ta suradnja podigne na još viši nivo.

Kazahinvest je tvrtka koja upravlja investicijama iz Kazahstana.

- Otvorena je mogućnost velike suradnje jer u ovom trenutku Kazahstanski nogometni savez ima projekt gradnje preko 200 nogometnih terena namijenjenih mlađim uzrastima te 10 velikih nogometnih stadiona. Mi ćemo, s naše strane pružiti podršku razvoju nogometa u Kazahstanu jer će njima, između ostalog, trebati veći broj nogometnih trenera, a Hrvatska ima niz kvalitetnih trenera koji mogu puno pomoći razvoju nogometa u Kazahstanu.

image

Ivica Pirić i Marijan Kustić s predstavnicima kazahstanskog nogometnog saveza

Privatni Album/

U Kazahstanu hrvatski treneri već vode tri nogometna kluba.

Predsjednik Kazahstanskog nogometnog saveza Adlet Barmenkulov mi je kazao da čak žele otvoriti ispostave u Hrvatskoj kako bi se uspostavila suradnja na klupskoj razni. Naravno da dodatnu ozbiljnost svemu tome daje susret i sastanaka čelnih ljudi nogometnih saveza“, istaknuo je Ivica Pirić koji je ujedno i domaćin Barmenkulovu i njegovim suradnicima tijekom njihovog boravka u Hrvatskoj .

Ivici Piriću je nedavno Toležan Barlibajev, veleposlanik Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj, uručio odlikovanje za doprinos u razvoju gospodarske, kulturne i sportske suradnje Hrvatske i Kazahstana te doprinos na zbližavanju kazahstanskog i hrvatskog naroda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:54