STIPE TRAŽI KLUB

'Čekajući Celtic odbio sam Sporting i AEK!'

Stipe Pletikosa imao je priličnu frustrirajuću epizodu u Celticu
 Tom Dubravec / Cropix

Nakon desetodnevne probe splitski vratar nije potpisao ugovor, a škotski klub je pretpostavio nekim odličnim i konkretnim ponudama koje je imao iz Portugala i Grčke.

- Nadam se da bi se u tjednu nakon Irske mogle posložiti neke stvari, možda i prije. Sad mi je žao što sam propustio neke druge ponude čekajući Celtic...

Otvorena je opcija Hajduk, koji je još na početku ljeta pokazao interes.

- Hajduk!? Vidjet ćemo, sve je još otvorno, ali najbolje je da o tome razgovarate s mojim menadžerom ( Marko Naletilić, op. a.). Ne, nisam razgovarao s predsjednikom Hajduka Malešom.

Vratari su bez kluba, hoće li to biti problem za reprezentaciju?

- Mislim da ćemo status riješiti na vrijeme. Siguran sam da će i Runje pronaći klub. Meni se osobno dogodila čudna situacija. U posljednje dvije godine, dok nisam branio, imao sam više ponuda nego danas. Nisam zabrinut jer je do kraja prijelaznog roka ostalo još mjesec dana. Istina je da se klubovi već kompletiraju, ali ja se osjećam dobro, trenirao sam u Glasgowu i stvarno je sve super.

Pletikosa otkriva da je imao konkretne ponude Sportinga iz Lisabona i grčkog AEK. Prednost mu je status slobodnog igrača, jer je raskinuo ugovor sa Spartakom.

- Imam 32 godine i određene ambicije. Želim klub u kojem ću braniti...

Optimist je i kad govori o kvalifikacijama za SP 2014.

- Naravno da očekujem da ćemo izboriti Euro 2012., a SP je uvijek osobit izazov. Ako budem u konkurenciji, radovat ću se tim utakmicama, jer što si stariji, potrebnije su ti takve velike utakmice i izazovi...

Stipe Pletikosa

32 godine (r. 8. siječnja 1979.)

Nastupi u reprezentaciji: 82

Zadnji klub: Spartak Moskva (posudba Tottenham)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 20:55