EKSKLUZIVNO ZA SN

Carlo Ancelotti: Zanima me Darijo Srna!

'Iskreno, nismo tražili Modrića, što ne mijenja moje mišljenje da je klasni igrač. No, znate kako to ide , menadžeri ciljano puštaju u eter razne glasine'
Chelsea coach Carlo Ancelotti reacts from the sideline during the friendly soccer match between Ajax and Chelsea at the Arena Stadium in Amsterdam, The Netherlands, Friday July 23, 2010. (AP Photo/Ermindo Armino)
 AP

Razgovarate s čovjekom planetarne slave i osjećate se kao da vodite dijalog s prijateljem iz susjedstva. To je, definitivno, prva impresija koja vas obuzme u komunikaciji s Carlom Ancelottijem, aktualnim šefom Chelseaja i jednim od najboljih i najuspješnijih trenera nogometa.

- Evo me u mojem uredu u kampu Chelseaja. Radimo normalno, pripreme su u punom jeku, iako rezultati u ovoj fazi i nisu neki. Sve je pod kontrolom, osjeti se težina treninga, ali i odsutnost brojnih igrača koji se kasnije priključuju zbog odmora nakon Svjetskog prvenstva. Polako ćemo si dozirati pripremu, nema stresa - rekao je u ekskluzivnom intervjuu za Sportske novosti.

Chelsea ima moćnu momčad, ali ruku na srce, očekivalo se da ćete ipak kupiti neku zvijezdu. Na to je Abramovič naučio javnost i navijače otkako je vlasnik kluba?

- Nikamo ne žurimo, imamo još cijeli kolovoz da se kompletiramo. Strategija kluba je jasna, aktualni kadar je odličan, a u odnosu na prošlu sezonu ostali smo bez Bellettija, Ballacka i Joea Colea, kojima su istekli ugovori, što ćemo nadopuniti sa tri igrača na tim pozicijama. Zasad je stigao Benayoun iz Liverpoola.

Vjerojatno ne možete biti konkretni u imenima?

- Naravno, ha, ha, takve se stvari ne otkrivaju, jer se svaki posao može izjaloviti pa onda ispadnete neozbiljan. Kad se nešto zgotovi, onda će javnost biti pravovremeno upoznata.

Moramo vas pitati, jer je u pitanju kapetan hrvatske reprezentacije: je li Darijo Srna na putu za Stamford Bridge?

- Razumijem vašu novinarsku znatiželju, ali ponavljam, ne mogu izlaziti s imenima igrača koji su zanimljivi Chelseaju.

Dobro, postavit ćemo vam pitanje ovako: negirate li da ste zainteresirani za Srnu kao rješenje deficitarnog vam desnog boka?

- Ne, neću negirati da nam je on zanimljiv igrač.

Više nego znakovit odgovor. Srna je zanimljiv, a sada, hoće li do 31. kolovoza ostvariti transfer na Stamford Bridge, to ovisi o puno faktora, među inim i o raspoloženju vlasnika Šahtara Rinata Ahmetova.

Niste nam spomenuli Tottenham, kojeg mi u Hrvatskoj gledamo s posebnim očima, s obzirom da imaju tri Hrvata, a na putu je i četvrti...

- Tottenham je imao odličnu sezonu i u velikom je stilu došao do 4. pozicije i vize za Ligu prvaka. Točno je da su hrvatski internacionalci. Modrić, Ćorluka, Kranjčar, dali veliki obol tom uspjehu. Pogotovo to važi za Modrića, koji je igrač visoke klase.

Kad smo već kod Modrića, krajem prvenstva su se intenzivirali medijski napisi da je za njega veliki interes iskazao Manchester United, ali i vaš Chelsea. Ferguson je dao naslutiti da je interes bio konkretan, a što kaže Ancelotti?

- Iskreno, nismo tražili Luku Modrića, što ne mijenja moje mišljenje da je u pitanju klasni igrač. No, znate kako to ide u ovakvim situacijama, menadžeri ciljano puštaju u eter razne glasine kako bi se stvorila atmosfera o velikim transferima, a većinom iza svih tih glasina nema puno istine.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 22:31