SJAJNA IGRA

Bordeaux se plasirao u finale Liga kupa!

Domaćini su poveli u 11. minuti golom Koscielnyja, ali je isti igrač u 23. minuti dobio crveni karton i sveje krenulo nizbrdo. Bordeaux je zabio četiri pogotka i slavio
 AFP

Momčad aktualnog francuskog nogometnog prvaka Bordeauxa plasirala se u finale francuskog Liga kupa, u kojem je prošle sezone osvojila naslov pobjednika.

Bordeaux je u polufinalnoj utakmici u gostima svladao Lorient s 4-1, čime je izborio priliku za obranu naslova, u finalu protiv Marseillea.

Domaćini su poveli u 11. minuti golom Koscielnyja, ali je isti igrač u 23. minuti dobio crveni karton, a Brazilac Wendel je iz penala zabio prvi od svoja dva gola za 1-1. Drugi je pogodak na utakmici Wendel postigao u 80. minuti, te je tako u razmaku od samo četiri dana dva puta bio dvostruki strijelac. U nedjelju je u prvenstvenoj pobjedi na domaćem terenu protiv St-Etiennea također postigao dva gola.

Uz raspoloženog Wendela, pogotke za Bordeaux još su postigli Chamakh u 29. minuti i Gouffran u 89. Potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertic ušao je u igru u Bordeauxovoj momčadi u 74. minuti.

Francuski Liga kup, polufinale:



Lorient – Bordeaux 1-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 08:47