NE ŽELI KLUPU HAJDUKA

Bonačić: Ja sam svoje odradio

rijeka, 050406stadion kantrida - uzvrat polufinale kupa rijeka - hajduk- trener hajduka luka bonacicfoto tea cimas-spo-
 Tea Cimaš

SPLIT - Luku Bonačića zatekli smo u subotu ujutro na Poljudu u trenirci Hajduka. Izgledao je kao da će upravo povesti momčad na trening. No ništa od toga. Barem ne zasad. Bonačić je svratio do Poljuda samo da bi odradio svoju trkačku dionicu.

- Trčim od stadiona oko Marjana do Titove vile i natrag. To je moja dnevna porcija. Treba mi manje od sat vremena - rekao nam je 55-godišnji trener. Trči u društvu atletskog trenera Ivice Akrapa. Trčanje je za Bonačića očito više od rekreacije.

- Luka je spremniji od nekih igrača Hajduka - komentirali su slučajni prolaznici. Naravno, to je bila samo šala. Ali nije šala da se Bonačića spominjalo kad se govorilo o tome tko bi mogao naslijediti Gorana Vučevića na klupi Hajduka.

- Došao je red na neke mlađe trenere. Ja sam svoje odradio - reći će kroz smijeh Bonačić, vješto eskivirajući tu priču.

Bio je trener Hajduka još tamo sredinom 90-ih, a drugi put prije četiri godine. I to je bio turbulentan period iz kojeg pamtimo kako je preživio brutalno premlaćivanje pred kućnim pragom. Napadač s bejzbol palicom do današnjeg dana nije pronađen. Zadnjih godina Luka je radio u Iranu i Arabiji.

Sad je u Splitu i prati sve što se događa s Hajdukom.

- Ne mogu se pomiriti s tim da Hajduk ne napada na Poljudu pa makar igrao protiv jačeg protivnika. Istina da je Zenit puno jači, ali upravo je u tome izazov za igrače i trenera. Bonačić je plastično dočarao tu ideju.

- Ako tvoj protivnik ima kamen u ruci, a ti čekaš kad će ti ga baciti u glavu, sigurno ćeš stradati. Moraš ga napasti da bi se obranio.

Hoće li u Poljudu dobiti šansu da teorijska razmišljanja pretvori u praksu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 23:23