'ŽUTOG' ŽELE NA MARAKANI

BOMBA IZ BEOGRADA: Robert Prosinečki postaje trener Crvene zvezde?!

 Robert Belošević / Cropix

ZAGREB - Robert Prosinečki jedan je od kandidata za trenera Crvene zvezde ! Nije to nikakav “aprilili” nego informacija koja kruži kod susjeda s istoka. Dan nakon Beograda i Zagreb je čuo da će “Žuti” na Zvezdinu klupu... Klupu kluba s kojima je osvojio naslov Kupa prvaka 1991. godine u Bariju. Međutim, sam Prosinečki odbio je insinuacije kako je za njegova vikend-posjeta Beogradu bilo govora o povratku na Marakanu.

- Došao sam u subotu u Beograd posjetiti prijatelje. Bio sam na utakmici Crvene zvezde i Vojvodine u društvu ljudi iz uprave kluba i vjerojatno je to izvor glasina da sam kandidat za trenera. O takvoj suradnji nismo progovorili niti riječ - uvjeravao nas je Robert Prosinečki kojeg smo uhvatili u trenutku dok se spremao na povratak u Zagreb.

Njegove riječi potvrdili su i klubu. Međutim, kolege iz Beograda nas uvjeravaju kako ta priča ima svoju pozadinu. Oni tvrde kako takav rasplet isključivo ovisi o Prosinečkom, jer nije tajna kako bi na Marakani bio izabran aklamacijom. I od strane čelnika Crvene zvezde, ali i navijača. Uostalom, koliko je “Žuti” popularan s one strane granice svjedočilo se nedavno prilikom obilježavanja uspjeha u Bariju i Tokiju.

Inače, Crvena zvezda još uvijek ima trenera, ali samo do srijede kada će Aleksandar Kristić postati bivši. On ima dogovor sa sadašnjom garniturom vodstva Crvene zvezde da vodi klub do polusezone kada će se podvući crta. Kako je zaostatak za Partizanom pet bodova, a i igra nije na razini, predsjednik Lukić, inače suigrač Roberta Prosinečkog iz zlatne generacije kluba s Marakane, upustio se u potragu za novim imenom.

Ako pričaju i Beograd i Zagreb, pomalo je čudno da “Žutom” nitko nije ništa “tutnuo”. Vjerujemo kako mu ne bi bilo lako donijeti odluku ako bi ponuda sletjela na stol. Ali, zar nije trener te iste Crvene zvezde iz zlatnih dana , danas na klupi Lokomotive? Možda bi ga trebalo podsjetiti da se nitko nije bunio što estrada s “jedne i druge” strane odavno “mlati pare”, predsjednici država se obilaze, kapital cirkulira... Ili je ipak nogomet kategorija iznad svih?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 12:17