PRAKTICIRAJUĆI MORMON

BOG ISPRED NOGOMETA Kapetan momčadi nije igrao u finalu Svjetskog prvenstva jer mu to brani vjera

Budući da je Naea već godinama jedan od poznatijih igrača nogometa na pijesku, ovo mu prvi puta da je propustio ogled zbog činjenice da se igralo u nedjelju
 AFP

U finalu Svjetskog prvenstva u nogometu na pijesku Portugalci su pobijedili Tahiti 5-3 i tako na najbolji mogući način završili nastup pred domaćim navijačima, prenosi portal 101greatgoals.com.

No, možda i više od pobjede Portugalaca finale je obilježilo neigranje kapetana Tahitija Naea Bennetta. Naime, 38-godišnji Bennet je prakticirajući Mormon te u skladu sa svojim vjerovanjem ne želi igrati nogomet u nedjelju.

Budući da je Naea već godinama jedan od poznatijih igrača nogometa na pijesku, ovo mu nije prvi puta da je propustio ogled zbog činjenice da se igralo u nedjelju. Niti finale SP-a nije ga razuvjerilo u njegovoj praksi zbog čega su Tahićani bili osiromašeni za nastup svojeg kapetana.

Slagali se ili ne slagali s Bennetovim uvjerenjem, treba poštivati odluku tog nogometaša koji je u svojoj vjeri ostao dosljedan čak i pred najvećim izazovom karijere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 09:16