PRESICA IZ ZÜRICHA

BLATTER SE GRČEVITO BRANIO 'Čovjek sam od principa, nikad nisam uzeo novac koji mi ne pripada. Platini je pošten'

 AFP

Sepp Blatter održao je presicu u Zürichu. Povod je, dakako, bila osmogodišnja suspenzija izrečena njemu i Michelu Platiniju.

Etički odbor FIFA-e zabranio je danas bavljenje bilo kakvim aktivnostima vezanim za nogomet na osam godina predsjedniku FIFA-e Blatteru i predsjedniku UEFA-e Platiniju zbog spornog transfera od 1,8 milijuna eura.

Zabrana stupa odmah na snagu. Etički odbor nije podržao optužnicu za korupciju protiv Švicarca i Francuza nego ih FIFA smatra krivima za "zlouporabu položaja", "sukob interesa" i "nelojalno vođenje". Platini je kažnjen i novčanim iznosom od 80.000 švicarskih franaka (74.000 eura), dok je Blatter dobio manju novčanu kaznu od 50.000 franaka (46.295 eura).

„Reći da je ovo dobar dan za mene i FIFA-u bilo bi potpuno pogrešno. Zaista mi je žao. Žao mi je zbog nogometa, kojem sam služio više od 40 godina, FIFA-e… Ali mi je žao i zbog mene i načina na koji me se tretira u ovom svijetu jer sam postao vreća za udaranje“, započeo je Blatter.

"Borit ću se za sebe i za FIFA-u. Zašto sam sada suspendiran na osam godina, a trebao sam biti doživotno. Razgovarao sam sa svojim odvjetnikom i žalit ćemo se Sportskom sudu“.

"Ne sramim se. Žao mi je, ali se ne sramim…Ja sam čovjek od principa i nikad nisam uzeo novac koji mi ne pripada. Sramim se samo odluke Etičkog odbora“.

Upitan za sporni usmeni dogovor s Platnijem Blatter je rekao:

"S Platinijem sam imao usmeni ugovor, odnosno džetlmenski sporazum i za njega nismo znali samo nas dvojica. Odbor to opovrgava, iako postoji dokaz…Borit ću se za sebe i za FIFA-u i vratit ću se“.

UŽIVO

11.50 - Završila je Blatterova presica na kojoj je gotovo punih sat vremena pokušavao obraniti svoju čast.

11.45 - "Vjerujem da je Platini pošten, iako nismo uvijek imali iste ideje".

11.42 - "Ne bismo bili ovdje da je SAD domaćin Svjetskog prvenstva 2022."

11.30 - "Borit ću se za sebe i za FIFA-u. Zbog čega sam suspendiran na osam godina?...Odmah ćemo se žaliti Žalbenom odboru i CAS-u…Ne sramim se. Žao mi je, ali se ne sramim…Ja sam čovjek od principa i nikad nisam uzeo novac koji mi ne pripada.“

11.20 - "S Platinijem sam imao usmeni ugovor, odnosno džetlmenski sporazum i za njega nismo znali samo nas dvojica".

11.15 - "Zaista mi je žao. Žao mi je što sam nečija lopta za udaranje i žao mi je zbog nogometa. Žao mi je zbog FIFA-e. Ali isto tako mi je žao i mene samoga, kako me se tretira u ovom svijetu", rekao je Blatter.









11.00 - Blatter je u ovim trenucima izašao pred novinare. Na presicu je stigao u pratnji kćerke.

10.45h - Prvo pitanje koje je zateklo Blattera dok je izlazio iz automobila po dolasku na presicu bilo je: 'Je li ovo vaš kraj?'

Odgovor na pitanje nije stigao, a glasnogovornik 79-godišnjeg Švicarca ranije je rekao kako će se žaliti Međunarodnom sportskom sudu.

















Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:52