SKANDALOZNI GOVOR

BLATTER OPET BRILJIRA 'Engleski mediji su rasistički i žele uništiti Fifu. Ponovno ću se kandidirati za predsjednika'

Odlučio sam, moja misija nije završila, još uvijek ima vatre u meni, rekao je 78-godišnji Blatter

Zanimljivu retoriku odabrao je predsjednik Fife Sepp Blatter komentirajući optužbe za kupovinu glasova prilikom dodjele domaćinstva Svjetskog prvenstva 2022. godine Kataru.

- Mračne sile udružile žele uništiti instituciju Fife. Optužbe koje dolaze iz britanskih medija diskriminirajuće i rasistički motivirane. To me boli i čini me tužnim. Fifa se mora boriti sa svime što ima veze s diskriminacijom i rasizmom - izjavio je Blatter u Sao Paulu gdje se sastao s predstavnicima azijske i afričke konfederacije.

Engleski Sunday Times nedavno je objavio kako je katarski nogometni dužnosnik i bivši član Izvršnog odbora Fife Mohamed bin Hammam pet milijuna dolara mita od predstavnika afričkih saveza kupovao glasove za SP u Kataru. Fifa je pokrenula istragu o glasovanju za domaćinstva SP-a 2018. (Rusija) i 2022. godine, a rezultate će objaviti u rujnu ili listopadu.

Blatterov oštri odgovor uslijedio je nakon pritiska medija, političara i sponzora, a može se smatrati i dijelom njegove kampanje za peti mandat na čelu Fife.

- Još uvijek ima vatre u meni, i ako pokažemo jedinstvo, to će biti najbolji način da se suprotstavimo onima koji žele uništiti Fifu - poentirao je Blatter, a afrički predstavnici na njegove su riječi ustali i zapljeskali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 06:23