SELIDBA U SARAJEVO

BIVŠI IZBORNIK U UTRCI ZA KLUPU BiH Najveći zagovornik Igora Štimca je Edin Džeko!

Nogometaši BiH trebaju slavno ime, koje Štimac ima, karizmu koju je stekao pobjedama nad Srbijom
 Damir Krajač/CROPIX

Vahid Halilhodžić definitivno je odbio ponudu NS BiH, nakon razgovora u Makarskoj i Mostaru zahvalio se na povjerenju, jer Vaha ima druge planove. Oni, na žalost, nisu vezani ni uz Bosnu ni uz zagrebački Dinamo, jedan od najpopularnijih europskih trenera traži priliku u ligama petice. Kada je tako rezolutno odbio predsjednika nogometnog saveza Elvedena Begića, vjerojatno u ruci drži nešto atraktivnije. Iako, priznat će, “srce nije ostalo gluho...”. Ali, Vaha je pragmatičan tip.

Sasvim je sigurno da se Halilhodžić i Begić nisu rastali zbog novca, iako je, prema nekim informacijama, njegova cijena bila triput viša nego što su plaćali Safeta Sušića. Govori se o mjesečnoj plaći od 100.000 eura, dok je Sušić zarađivao 25.000. Sada bivši izbornik traži i odštetu od deset plaća, oko 250.000 eura. Vaha tvrdi da novac nije presudna stvar, iako je on uvijek potpisivao skupe ugovore.

Mezimci Ivice Osima

Vaha je prošlost, što je na stolu? Kandidati Baščaršije su Mehmed Baždarević i Faruk Hadžibegić, proslavljeni BiH nogometaši iz doba Jugoslavije, mezimci Ivice Osima, s kojim će se pri izboru predsjednik Begić sasvim sigurno konzultirati. Vjerojatno su oni i najozbiljniji kandidati, što se potvrdilo i u nedavnoj emisiji TV N1, gdje je bivši kapetan Sarajeva Predrag Pašić optužio bosanski nogometni savez da “nije kandidat samo zato što je Srbin”. Drugim riječima, izbornik mora biti Musliman?! Ali, Republika Srpska već je istaknula svog kandidata. Riječ je o Milovanu Rajevcu, koji je 2010. godine u Južnoj Africi s reprezentacijom Gane bio peti na svijetu, najbolji trener Afrike itd. Pa kada je već tako dobar i ima takav pedigre, zašto ga nije angažirala reprezentacija Srbije. Nisu valjda takvi slijepci?

Kandidat za izbornika BiH je i Igor Štimac. Od svih ponuđenih kandidata, osim Rajevca, ima najveće izborničko iskustvo. Doveo je Hrvatsku na prag svjetskog prvenstva u Brazilu, pobijedio je i remizirao sa Srbijom, da nije kiksao sa Škotima, bio bi nogometni heroj. No, kada je izgubio nevažnu utakmicu potiv Škotske, dao je mandat na raspolaganje Šukeru, koji je to jedva dočekao i smijenio ga za samo nekoliko sati. Od toga časa Štimac se povukao u nogometnu osamu...

Učio od Ćire Blaževića

Kakvi su mu izgledi? Samo naizgled slabi. Naime, iz pouzdanih sam izvora saznao da su igrači za - Štimca, a njegov najveći zagovornik je “dijamant”, Edin Džeko! Nogometaši BiH trebaju slavno nogometno ime, koje Štimac ima, karizmu koju je stekao pobjedama nad Srbijom. Lider je, vrlo elokventan, zahvalan za medije. Mnoge nogometne elemente, koji nisu čista igra, učio je od Ćire Blaževića, tako da će predsjednik Begić u njemu imati trenera za respekt. Ako već nije odlučeno da mora biti iz Sarajeva, kad već nije iz Mostara..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 12:41