IZBORNIK ZADOVOLJAN

Bilić: Jelavić će biti naša velika snaga u kvalifikacijama

'U prvom dijelu odigrali smo varijantu u kojoj smo bez problema kontrolirali suparnika, dok smo u nastavku igrali riskantnije i naravno da je malo propuštalo'
Bratislava, Slovacka, 110810.Stadion Pasienky.Medjunarodna prijateljska nogometna utakmica Slovacka - HrvatskaNa fotografiji: Slaven Bilic i Darijo Srna.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

Slaven Bilić nije djelovao nezadovoljno nakon remija u Bratislavi. Svjestan je da je to bila utakmica bez natjecateljskog naboja i da se itekako štedilo.

- Pa za ovu fazu priprema i nije bilo tako loše, ipak je to prijateljska utakmica. Ja sam zadovoljan iz dva razloga - nismo izgubili, a još smo usput isprobali igrače koje sam posebno htio vidjeti. Očekivao sam ovakvu utakmicu. U prvom dijelu odigrali smo varijantu u kojoj smo bez problema kontrolirali suparnika, dok smo u nastavku igrali riskantnije i naravno da je malo propuštalo ispred Runje. Ali stvorili smo nekoliko dobrih šansi, a sudac nam nije svirao čisti jedanaesterac - rekao je Bilić nakon čega je ponudio dašak optimizma:

- Igrači će se do Latvije dići za 10-15 posto, tako da ćemo biti spremni.

Jelavić?

- Odličan, još jednom je pokazao da je izrastao u velikog nogometaša. Što je za nas još važnije, Nikica je tip igrača koji nama nedostaje, bit će naša snaga u kvalifikacijama.

Modrić?

- Želim ga što više rasteretiti defanzivnih zadataka. Smatram da ne gubimo kreaciju s Rakitićem u sredini umjesto Modrića.

S druge strane slovački izbornik Vladimir Weiss toliko je nahvalio Hrvatsku da je vjerojatno i Biliću bilo malo neugodno.

- Veliki je uspjeh remizirati sa ovako jaki suparnikom. Nije lako igrati protiv klasa kao što su Modrić i Kranjčar, nije lako doći u šanse kad oni tako dobro kontroliraju loptu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 02:23