SAVRŠENI PAR

BILIĆ JE IZNENADIO SVE, ALI NE I LEGENDU 'Slaven je pametan i jako karizmatičan, nikakav rizik'

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 24: Slaven Bilic manager of West Ham United celebrates his team's second goal during the Barclays Premier League match between West Ham United and Chelsea at Boleyn Ground on October 24, 2015 in London, England. (Photo by Jordan Mansfield/Getty Images)
 Jordan Mansfield / 2015 Getty Images

Legendarni veznjak Chelseaja i bivši član West Hama Frank Lampard inzistira kako nikad nije imao nikakvih sumnji da će Slaven Bilić biti uspješan na klupi 'čekićara'.

Bilić je igrao uz bok Lampardu 1996. i 1997. godine u redovima West Hama, a ovog je ljeta preuzeo klupu od Sama Allardycea. I odmah po dolasku prometnuo se u najugodnije trenersko iznenađenje Premierlige jer malo tko je mogao očekivati da će West Ham pod njegovim vodstvom u gostima slaviti protiv velikana poput Arsenala, Liverpoola, Manchester Cityja i Chelseaja. Mnoge su takvi rezultati iznenadili, ali ne i Lamparda, 37-godišnjeg veterana i aktualnog člana New York Cityja.

"Angažiranje Slavena Bilića za mene nije bio nikakav rizik. Poznajem ga prilično dobro, igrao sam s njim nekoliko godina i otad su nam se putevi još nekoliko puta križali. On je jako pametan momak s velikom karizmom i savršeno odgovara klubu“, rekao je Lampard za Sky Sportov 'Night Football show' u ponedjeljak.

"Slaven mi se osobno zaista sviđa i nisam bio iznenađen, očekivao sam da će uspjeti", dodao je Lampard upitan za komentar dosadašnjeg dijela Bilićevog mandata na Upton Parku.

Nakon 11 odigranih kola Bilićevi 'čekićari' su šesti na ligaškoj ljestvici sa 20 osvojenih bodova, samo pet bodova iza vodećeg Manchester Cityja. Dosad su zabili 22 gola, primili 15, a igrači poput Payeta i Lanzinija koji su dovedeni prošlog ljeta dali su klubu novu napadačku dimenziju.

Uoči 11. kola koje je odigrano prošlog vikenda i u kojem su poraženi 2:0 na gostovanju kod Watforda West Ham je držao treće mjesto na ljestvici. Iznenađenje za mnoge, ne i za bivšeg Bilićevog suigrača koji je boje West Hama branio između 1995. i 2001. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 04:58