OPET NA OLD TRAFFORDU

Beckhamov povratak na ‘mjesto zločina’

Nakon osam godina David Beckham vraća se u službenoj utakmici na Old Trafford. Ovoga puta u dresu Milana
 AFP

ZAGREB - Alex Ferguson sjajno se nosi s velikim egom zvijezda koje ima pod kontrolom u svlačionici. Sve do trenutka kada oni počnu prijetiti njegovom. Tada slijedi razlaz. Otišli su tako Eric Cantona i Roy Keane. Prije osam godina otišao je i David Beckham. Bio je šlag na tortu i posljednji detalj u mozaiku Ramóna Calderóna nazvanom “Los Galacticos”. Za odlazak iz najdražeg kluba zasluge pripadaju i supruzi koja je htjela zadovoljiti strast peglanja kartica na nekim novim lokacijama.

Od tada je United osvojio tri prvenstva, FA Kup i Ligu prvaka. Na pohodu prema novom trofeju u najelitnijem nogometnom natjecanju na svijetu Sir Alexu će u srijedu stajati njegov odbjegli sin.

- Već prva utakmica u Milanu izazvala je bujicu emocija. Bojim se i pomisliti kako će biti u srijedu na Old Traffordu - priznao je svoje intimne strahove David Beckham koji je u deset sezona za Crvene vragove odigrao 394 utakmice u kojima je zabio 85 pogodaka.

- Europske nogometne noći na Old Traffordu su nešto posebno. I David to vrlo dobro zna. Kao što mi znamo što njegov slobodni udarac može učiniti našim ambicijama - rekao je Lee Sharpe, Unitedova legenda koja je svjesna što znači povratak bivšeg suigrača u “teatar snova”.

- Prije tri godine na ovome mjestu je doživio ovacije. Iako je bila prijateljska utakmica, nema razloga da se ne ponovi sličan scenarij. Siguran sam da će mu biti teško vratiti se na stadion, ali ni nama neće biti lako - zaključio je Sharpe. Možda će ih sve skupa briga riješiti Leonardo koji bi Beckhama mogao ostaviti na klupi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 13:23