RAT SVJETOVA U MÜNCHENU

BAYERN vs. REAL MADRID Prosinečki: 'Real ide u finale, Ronaldo će uništiti Bavarce!'

‘Iskreno, nisam se nadao tako dobrom Realu, a u uzvratu će Bale i Ronaldo biti spremni...’
 AFP

Ključ uzvratne utakmice na Allianz Areni u rukama je dvojice trenera i šestorice igrača! Guardiolina “tika-taka germanica” ili lukavstvo Carla Ancelottija, koji je u prvoj utakmici pobijedio jer je mudro prepustio Nijemcima posjed lopte, a zadržao prostor. Pokazalo se da se ni savršeni njemački stroj ne može suprotstaviti najboljem kontranapadu na svijetu . Ni u uzvratu se stvari neće bitno promijeniti, i Guardiola i Ancelotti držat će se svoje trenerske filozofije, ali, glavni glumci bit će Ribery - Mandžukić - Robben na jednoj, i Cristiano Ronaldo - Benzema - Bale na drugoj strani.

Veliki ulog

Tko je u prednosti? Robert Prosinečki smatra da je 1-0 figura fore. Naravno, kada je Bayern u pitanju, ne i nedostižna prednost.

- Teško je vjerovati da Real i u Münchenu neće zabiti gol. U tom slučaju Bayern mora zabiti tri. Iskreno govoreći, nisam se nadao tako dobrom Realu, a u Münchenu će biti još bolji, Cristiano Ronaldo se oporavio od ozljede, Bale je prebolio prehladu. Bayern će pokušati izjednačiti rezultat kroz posjed lopte. I u Madridu su bili dominantni i ne razumijem kritike na Guardiolin račun, iako - Real je s manjim posjedom lopte, kroz kontre, imao bolje prilike - reći će Prosinečki i zaključiti:

- Navijat ću za Real Madrid, iako mi ni Bayern nije mrzak. Ulog je velik, finale Lige prvaka, pobjeda svakoj momčadi donosi mir...

Debate o Guardiolinoj tika-taki u Bayernu se ne stišavaju. Puno je kritičara, kojima se ne sviđa što je Bayern kopija Barcelone, na čemu Guardiola inzistira. Jedan od kritičara je i Otto Barić, koji smatra da su Bavarci učinili pogrešku kada su promijenili trenera, koji je osvojio sve.

- Kladit ću se na Real Madrid, jer, Guardiola je upropastio prepoznatljivu Bayernovu igru. Osim toga, Ancelotti je našao protuoružje za Riberyja i Robbena, a kontre su mu ubitačne, Ronaldo i Bale u tri poteza dolaze do gola. Imaju fascinantnu kontru i nemoguće je da Real u Münchenu ne zabije gol...

Ancelottijev san

Carlo Ancelotti danas figurira kao najmoderniji trener na svijetu. Priznao je to i Alex Ferguson, koji ga je preporučio šefovima na Old Traffordu. Istina, preporučio je on i Davida Moyesa, ali, Ancelotti i Moyes su dvije nogometne razine. Nogometnim rječnikom rečeno - Ancelotti stanuje “kat više”.

- Bilo bi fantastično pobijediti u Ligi prvaka već u prvoj godini u Realu - kaže Ancelotti, koji bi tako ušao u anale, kao trener koji je osvojio “la decimu”.

Hrvatski duel

U Allianz Areni vidjet ćemo još jedan duel dvojice najboljih hrvatskih igrača, Modrića i Mandžukića. I dok je Modrić u prvoj utakmici bio jedan od ključnih igrača u pobjedi Reala, Mandžukić je bio nešto suzdržaniji. Ne sumnjam da će mu Guardiola dati priliku, ali se treba nadati da će krilni igrači biti bolji dodavači nego što su to bili u Madridu, gdje je Franck Ribery označen krivcem za poraz Bayerna. Iako, kada je u pitanju Guardiola, ne čudite se ako pokuša s Thomasom Müllerom.

- Ako se Ribery ‘probudi’, bit će najveća opasnost za Real - predvidio je Otto Barić.

Meč će suditi Portugalac aristokratskog imena - Pedro Proença Oliveira Alves Garcia. Za prijatelje samo - Pedro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 17:08