OGROMNA PRIMANJA

BALDASAR O ANDERSSONU 'Ne može on imati veću plaću od premijera ili predsjednika države'

Zadovoljan sam činjenicom da se Hajduk riješio zaposlenika s tolikom plaćom. Jednostavno nije primjereno trenutku ni Hajduka, a ni Grada, rekao je Baldasar
 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Jens Andersson više nije sportski direktor Hajduka, u Poljudu su uporni u stavu kako je odlazak Šveđanina uvjetovan njegovim osobnim doživljajem i problemima zbog 2500 kilometara udaljenosti od obitelj. Cinici kažu čim je ljeto minulo i više Jensu nije tako ugodno 'kod Jenkija' na Kašteletu, vraća se domovini i sezoni skijanja. Međutim, iza svega stoje i štonobisereklo – dublji razlozi.

Hajduku je luksuz plaćati sportskog direktora s tako visokom, europskom plaćom (6200 eura plus 3 posto provizije od urađenog posla), dok se "bijela lađa ljulja na olujnome moru bankrota".

No, nema sumnje da je odlazak Anderssona razveselio – političare, gradsku vlast koja je nominalni vlasnik Hajduka i koja se taman priprema za vruću raspravu o (katastrofalnom) stanju u Hajdukovim financijama. Kuloari serviraju nedvosmislenu poruku kako je Hajduk žrtvovao "svoga Jensa" u ime blažih tonova na sjednici Gradskog vijeća. I da lakše dokaže kako je ovakav Hajduk "samoodrživ".

Možda je i Jensu prekipjelo vidjevši da je kamen spoticanja, a prigovaralo mu se iza kantuna "što je to on uradio što drugi nisu ili ne bi mogli"?!

Uglavnom, gradonačelnik Ivo Baldasar bio je nedvosmislen:

- Zadovoljan sam činjenicom da se Hajduk riješio zaposlenika s tolikom plaćom. Ne ulazim u stručne kvalitete gospodina Anderssona, niti sam ga upoznao, ali imati toliku plaću jednostavno nije primjereno trenutku ni Hajduka, a ni Grada – Baldasar je bolno iskren. Otvoren.

Nastavio je:

- Da, može se reći da je njegovim odlaskom skinut određen teret u budućim razgovorima, jedna tenzija manje, bez obzira čija to odluka bila, Nadzornog odbora ili gospodina Anderssona. Sad je to nevažno. Ja se ne miješam u struku, ali čini mi se da su shvatili poruku. Bolje da je ovako, primjerenije je. U momentu kad klub nije privatni, ne može jedan funkcioner imati plaću veću nego premijer, ili predsjednik države. A klub je u financijskim problemima.

Koliku bi smio plaću imati sportski direktor Hajduka, pitali smo?

- Pa, teško mi je to ovako reći, ali 6200 eura plus ti bonusi, stvarno je bilo problematično...

Poslije ovakvih riječi gradonačelnika koji je inače "smekšan" i spreman je dati šansu "Našem Hajduku" i njegovim nadzornicima da odrade svoj mandat do kraja, još dvije godine, jer su u "pozitivnom trendu", zar mu ima smisla oponirati i tvrdoglaviti kako je Andersson otišao baš sam?! Mah, ode Jens i bit će veselo još večeras na zajedničkoj večeri s "bijelima", na oproštaju, ostajemo prijatelji, možda i koji "poslić" skupa se odradi (ima tu još igrača od zajedničkog interesa), ali to što ga nema više "na kazanu", shvatio je i Andersson da je tako - svima bolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:28