ODLAZI ANTE VUKUŠIĆ?

Balakov ostaje u Hajduku! Hertha nije spremna platiti odštetu

Do kraja veljače otvoreno je tržište u Rusiji i Ukrajini, a upravo s istoka Europe dolazi interes za prvog klupskog strijelca Antu Vukušića
 Mario Todorić/CROPIX

Neizvjesnost će trajati sve dok Hertha ne imenuje novog trenera. Krasimir Balakov do jučer je figurirao kao prvi izbor za klupu berlinskog bundesligaša, ali situacija se mijenja i sad je Bugarin sve bliže ostanku u Hajduku.

Preokret se dogodio zbog odštete koju Hajduk traži za Balakova. Iako se visina odštete smatra poslovnom tajnom, njemački mediji navode da bi Hertha trebala platiti Hajduku 1,2 milijuna eura za Balakova. Ipak, izglednije je da je taj iznos bitno manji, najviše pola milijuna eura.

- Odšteta postoji. Kad smo potpisivali ugovor s Balakovom, nismo željeli da nam se ponovi slučaj Reja. Hajduk se osigurao klauzulom da u slučaju da Balakov raskine ugovor prije ljeta 2013. mora platiti odštetu - kaže nam izvor iz Hajduka.

Berlinci u minusu

U svakom slučaju, Hertha nije spremna platiti odštetu za Balakova. Berlinski klub ionako je u debelom minusu, dugovi se procjenjuju na 35 milijuna eura. A pod hitno im treba trener koji će ih spasiti od ispadanja iz Bundeslige. Balakovu nije pomogla ni izjava Andrea Mijatovića, 32-godišnjeg kapetana Herthe, bivšeg igrača Rijeke i Dinama, koji je rekao da klubu treba iskusan trener koji će biti garancija da Hertha neće ispasti iz lige.

‘Nema dosta iskustva’

- Balakov je možda dobar trener, ali nema trenersko iskustvo u Bundesligi - rekao je Mijatović.

Zadnje informacije govore da se Hertha okrenula Andriesu Jonkeru, 49-godišnjem Nizozemcu koji je asistirao Louisu van Gaalu u Bayernu, a sad je trener druge momčadi bavarskog kluba. Jonker bi u svakom slučaju bio jeftinije rješenje...

Balakov odrađuje svoj posao u Hajduku kao da se ništa ne događa, a tako se ponašaju i čelnici kluba.

Čeka se ponuda Ukrajinaca za Vukušića

U Hajduku još uvijek nisu zaključili prijelazni rok. Do kraja veljače otvoreno je tržište u Rusiji i Ukrajini, a upravo s istoka Europe dolazi interes za prvog klupskog strijelca Antu Vukušića.

Navodno se radi o Dnjipru za koji već igraju dvojica eks-hajdukovaca, Kalinić i Ivan Strinić.

Hajduk cijeni Vukušića na 4,5 milijuna eura, a svaki transfer bio bi značajan dobitak u ovim financijski teškim vremenima. Neke rupe zakrpala je prodaja Danijela Subašića (Monaco, 700.000 eura) jer je Hajduk upravo vratio pozajmicu Jaki Andabaku, najvećem pojedinačnom dioničaru kluba, koji im je prije mjesec dana posudio šest milijuna kuna da bi mogli isplatiti plaće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 19:52