NAPADAČ BEVERENA

ANTE VUKUŠIĆ PORUČIO IZ BELGIJE 'Ako Rijeka bude prava, sigurno može dobiti Standard'

'Vidio sam da su izgubili i primili pet pogodaka. Mislim da nisu kao što su bili u prethodnim godinama'

Bivši hajdukovac Ante Vukušić (23) asistirao je i zabio u pobjedi njegova novoga kluba Waasland Beverena u belgijskom prvenstvu. Beveren je slavio 4:1 na gostovanju kod Zulte Waregema, a Vukušić je odigrao odličnu utakmicu. Ovo mu je tek drugi susret nakon što je došao iz Pescare na posudbu, a prošle sezone od zime je četiri mjeseca bio na posudbi u Lausannei, gdje je u deset nastupa zabio četiri pogotka. Prije nešto više od dvije godine otišao je iz Hajduka u Pescaru, gdje se nije naigrao i nerado govori o toj epizodi, iako je još uvijek u vlasništvu talijanskoga kluba.

Kakav je bio gol?

- Lagan, dobio sam povratnu loptu na pet metara i lako zabio. Upisao sam i jednu asistenciju, tako da sam jako zadovoljan. Sve je super, napokon igram i nadam se da će tako i ostati. Došao sam u klub 15. kolovoza i igrao protiv Anderlechta do 70. minute, a iduću me utakmicu trener nije stavio. Nisam s njima prošao cijele pripreme i rekao mi je da će me staviti ovisno o rezultatu. Evo sad sam zaigrao cijelu utakmicu i stvarno sam presretan.

Kakve su ambicije kluba?

- Imamo kvalitetu da budemo među prvih deset, no puno je utakmica. U Belgiji se po završetku lige igra play-off u dvije skupine, prvih osam i zadnjih osam. Bilo bi lijepo ući u gornji dom, no još je puno kola. Ekipa je dobra, odlično su me primili. Ovdje je i Hrvoje Čale, bivši igrač Dinama, a tu su još dva Balkanca, jedan momak iz Srbije i jedan iz Crne Gore - dodao je Vukušić.

Imate li kontakata s čelnicima Pescare?

- Nemam, nismo ostali baš u najboljim odnosima. Tamo sam prošao kalvariju, svašta su mi radili. Cilj mi je vratiti se tamo gdje sam bio prije odlaska u Italiju. Čujem se jedino sa Župarićem, koji tamo igra. Nije bilo loše ni u Lausannei, gdje sam u deset utakmica zabio četiri gola. Ovdje mi je super, imam 23 godine, ispred mene je još deset godina karijere i stvarno se nadam da se mogu vratiti na formu iz Hajduka.

U Hajduku se Vukušić nazabijao u prvenstvu i u Europi... Bio je miljenik navijača, a prozvan je sinjskim dijamantom. Je li vam žao što ste rano otišli iz Hajduka?

- Naravno da mi je žao. Imao sam samo 20 godina. Stvarno mi je bilo lijepo u Hajduku, od trenera do navijača, bio sam i kapetan i mogu reći da mi je Hajduk sve dao. Međutim Hajduk je prisiljen svake sezone prodati jednoga kapitalca da bi mogao funkcionirati. No nadam se da ću se jednoga dana vratiti.

Pratite li Hajduk, čujete li s nekim od bivših suigrača?

- Tamo su samo Maloča i Milović iz moga vremena. Čujem se redovito s kapetanom Maločom. Pratim sve, gledam utakmice, čitam izvještaje na internetu.

Što nam možete reći o Standardu, s kojim naša Rijeka igra u četvrtak? Izgubili su na domaćem terenu 3:5 od Oostendea...

- Tu sam mjesec dana i vidim da je liga otvorena. Vidio sam da su izgubili i primili pet pogodaka. Mislim da nisu kao što su bili u prethodnim godinama, pogledao sam neke isječke s njihovih utakmica. Mi s njima igramo kod kuće nakon Rijeke u nedjelju. Tada ću sigurno više znati. Ako Rijeka bude igrala u formi u kojoj je sada, siguran sam da može napraviti dobar rezultat, možda uzeti bod, a kod kuće bi mogla i sva tri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 12:24