REAL U MÜNCHENU

ANCELOTTI UOČI BAYERNA 'Zaboravite taktiku, ovakve utakmice dobijaju se psihom!'

 AFP

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti ocijenio je kako u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Bayerna neće odlučivati taktika, već psiha.

- U prvoj utakmici krenuli smo bojažljivo i to nam se ne smije ponoviti. Od početka moramo pokazati autoritet. Naravno da će biti teško, igramo protiv velike momčadi, a dolazimo sa minimalnom prednošću. Nismo toliko glupi da mislimo kako smo već u finalu. Nije važno da li ćemo igrati u sistemu 4-4-2 ili 4-3-3, mislim da taktika sutra neće puno odlučivati, puno će važniji biti psihološki moment, i tko će biti psihološki jači - izjavio je Ancelotti na press konferenciji u Münchenu.

- Može se dogoditi da prođemo u finale i da ne zabijemo, ali naš je cilj, kao i u svakoj utakmici, postizati golove. Bayern ima svoju nogometnu filozofiju i ne vjerujem da će je mijenjati. Ja preferiram brzu transformaciju i što kraći put do protivničkog gola - zaključio je Ancelotti.

Bayern spreman za Bayern: 'Nećemo se braniti'

Napadač Real Madrida Gareth Bale izjavio je u ponedjeljak da je zdrav i sto posto spreman za uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Bayerna.

"Osjećam se dobro i nadam se da ću igrati sutra. U tom slučaju vjerojatno me čeka borba protiv Davida Alabe, koji je veliki igrač", kazao je Gareth Bale, koji u subotu zbog viroze nije igrao u prvenstvenoj pobjedi 4-0 protiv Osasune.

"Iako smo prvenstveno napadačka ekipa i volimo igrati lijep nogomet, svjesni smo toga da ćemo morati biti odlični i u defanzivi. Svi smo spremni dati sto posto, puni smo samopouzdanja. Želimo osvajati trofeje, trofej Kupa kralja već smo stavili u vitrinu, a sada idemo po Ligu prvaka", rekao je Bale.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 17:40