PLETE NA OKUPLJANJU

'Ako se može Beckham tri puta zagrijavati, mogu i ja'

Odazvali su se Subašić, Pletikosa, Blažević, Šimunić, Buljat, Vučko, Strinić, Modrić, Vukojević, Pokrivač, Gabrić, Eduardo, Mandžukić, Bilić i Jelavić
Zagreb, 271108.Stadion Maksimir.Nogometna utakmica 3. kola skupine D Kupa UEFA izmedju zagrebackog Dinama i Spartaka iz Moskve. Na slici: Stipe Pletikosa.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Slaven Bilić u Sheratonu je okupio 'okrnjenu' reprezentaciju od samo 15 igrača i poveo ih na staro i poznato mjesto - Bad Tatzmannsdorf. U austrijskom gradiću naši su se pripremali za vrijeme Europskog prvenstva 2008, a sada nas čekaju zagrijavanje za prijateljske utakmice protiv Austrije (srijeda), Walesa (Osijek, 23. svibnja), te Estonije (Tallin, 26. svibnja), pišu Sportske novosti.

U Zagrebu su se Biliću odazvali Subašić, Pletikosa i Blažević, Šimunić, Buljat, Vučko, Strinić, Modrić, Vukojević, Pokrivač, Gabrić, Eduardo, Mandžukić, Bilić i Jelavić. Petrić će doći direktno u Austriju, a zbog klupskih, ali i privatnih obaveza kasnije će doći Čale, Srna i Dujmović.

- Isprobavat ćemo neke varijante, morat ćemo nešto i mijenjati. Nadam se da će ovi, relativno, novi igrači donijeti novu kvalitetu - rekao je Slaven Bilić uz dodatak:

- Nadam se da će Mandžukić biti spreman. Nema Runje i naš prvi vratar je Subašić, on će braniti protiv Austrije. No, vrlo nam je drago što se priključio Pletikosa. On je golmanski pojam, međutim sada nije u natjecateljskoj formi.

Upravo je Stipe Pletikosa bio jedan od najnasmješenijih likova u Sheratonu. Sretan je što je u starom društvu...

- Ako Beckham može tri puta ići na zagrijavanje, kad ga pošalje Capello, meni je čast što sam ovdje, ako treba sjesti ću i na tribinu. Reprezentacija mi je dosta toga dala u karijeri, a imam puno povjerenje u šefa i on će odlučiti hoće li mi pružiti koju minutu.

Stipe je prozborio riječ-dvije i o svojoj budućnosti.

- Spreman samo za utakmice i za odlazak i Spartaka. Na ljeto će sve biti riješeno. Nastavit ću karijeru u nekoj jakoj ligi, zainteresiranih klubova ima dosta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 06:20