SAMO POBJEDA

Ajaxovi Belgijanci bez milosti prema Anderlechtu

'Gledatelji u Amsterdam Areni nisu navikli na igranje nogometa s pola snage, oni zahtjevaju dobar nogomet i spektakl'
Luis Suarez of Ajax Amsterdam scores from a penalty kick against Dynamo Zagreb during their Europa League soccer match at the Amsterdam Arena October 22, 2009. REUTERS/Michael Kooren (NETHERLANDS SPORT SOCCER)
 MICHAEL KOOREN

Anderlecht i Ajax godinama su njegovali dobre odnose, mnogi igrači nosili su dresove oba kluba, vodili su ih isti treneri, a danas su došli u situaciju da su zakleti neprijatelji. Naravno, ne doslovno, nego na terenu jer će njihov međusobni susret odlučivati o prolasku Anderlechta skupine A Europske lige, pišu Sportske novosti.

Za europsko prezimljavanje Belgijancima je dovoljan bod, a u slučaju poraza momčad iz Bruxellesa na milosti je i nemilosti Dinama, koji ugošćuje otpisani Temišvar.

Još i prije nego što je utakmica Anderlechta i Dinama završila krenule su priče da će Kopljanici i Belgijanci odigrati prijateljsku nulu, nešto poput Danaca i Šveđana na EP-u 2004. godine. I danas u Ajaxu igraju dva Belgijanca, Tobias Alderweireld i Jan Verthongen, obojica reprezentativci. A igrači Anderlechta baš su se nadali da bi netko od njih dvojice mogao biti milostiv u njihovom susretu te su brojevi njihovih mobilnih telefona najtraženiji u svlačionici momčadi iz Bruxellesa. No, ako je vjerovatu Alderweireldu - uzalud.

- Nikakav popust ne dolazi u obzir. Nećemo biti milostivi prema Anderlechtu. Gledatelji u Amsterdam Areni nisu navikli na igranje nogometa s pola snage, oni zahtjevaju dobar nogomet i spektakl. Uz to, želimo skupinu zaključiti pobjedom i ostati neporaženi u Europi. Kao Belgijancu bilo bi mi drago da Anderlecht prođe dalje, no bez Ajaxove pomoći - poručio je Alderweireld.

I Anderlechtov Mađar Roland Juhasz svjestan je da na Ajaxov “poguranac” ne smiju i ne žele računati:

- Ako ćemo se toliko nadati Ajaxovoj pomoći i misliti samo na to, znači da nismo mentalno spremni za taj meč. Siguran sam da će Ajax učiniti sve da pobijedi, no ima i on svojih slabosti, koje možemo iskoristiti - vjeruje Juhasz. (Stjepko Gambiroža)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 02:16