ŽRTVA ADMINISTRACIJE

Vujčiću propao razgovor s Jordanom nakon što su mu Amerikanci zabranili ulaz u zemlju!

Na temelju slučajnog odabira "grah" za dodatnu provjeru dokumenata "pao" je baš na njega. U prijevodu, viza mu nije odbijena, ali ne može je dobiti do ponedjeljka
 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Sportski direktor Splita Nikola Vujčić trebao je u ponedjeljak otputovati u SAD, trebao je tjedan dana biti gost kampa Michaela Jordana u New Yorku, na koji je među šesnaest najvećih košarkaških talenata pozvan biser Žutih Dragan Bender (kao i Lovro Mazalin iz Cibone). Trebao je Vujčić uživati u tih sedam dana (dvije utakmice New York Knicksa, posjet košarkaškoj Kući slavnih u Springfieldu na proputovanju za Boston na utakmicu Celticsa), ali i obaviti niz korisnih razgovora za splitski klub (imao dogovoren sastanak s Nikeom).

Momčadi igrački nije mogao pomoći zbog posvemašnje iscrpljenosti organizma, uostalom, tendencija je da što više igraju mlađi, neovisno hoće li ostvariti jednu pobjedu više ili manje. Trebalo je to biti sedam lijepih dana u životu Nikole Vujčića nakon silnih podmetanja leđa u spašavanju kluba od propasti.

Trebalo je biti, ali se neće dogoditi.

Nikolu Vujčića, naime, zaustavila je administrativna procedura kad je stigao u Zagreb u Veleposlanstvo SAD-a po vizu. Na temelju slučajnog odabira "grah" za dodatnu provjeru dokumenata "pao" je baš na njega. U prijevodu, viza mu nije odbijena, ali ne može je dobiti do ponedjeljka kad je trebao odletjeti u New York, nego tek za nekoliko mjeseci?!

- Splet nesretnih okolnosti, što ću drugo reći - rekao je prilično razočarani Vujčić.

- To se samo meni može dogoditi.

Uzalud uvjeravanja, uzalud to što se ne radi o anonimnoj nego javnoj osobi koja obavlja funkciju sportskog direktora u KK Split, što je šest godina nosio dres izraelskog ponosa Maccabija... I u Veleposlanstvu su odmah shvatili da je odabrana pogrešna osoba za dodatnu provjeru, ali šteta se nije mogla popraviti.

- Čini se da je nekakav kompjutor u Washingtonu izabrao baš mene, a kad kompjutor u Washingtonu obavi svoj posao, uzalud vam trud svirači. Ništa se nije moglo promijeniti.

Okrenuo se na petama i natrag u Split neobavljena posla. New York vidjeti neće, barem ne u skorije vrijeme.

- Takav se poziv ne dobiva svaki dan, čak sam ishodio dozvolu da prisustvujem treninzima, što inače nije slučaj. Trebao sam se naći s Jordanom osobno... Ma, bolje mi je više ne misliti o tome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 12:33