NBA PLAYOFF

VIDEO: WARRIORSI U FINALU NAKON 40 GODINA Harden odigrao najgoru partiju doigravanja

Bradonja se cijelu večer nije mogao sastaviti sa šutom, a bome ni s loptom što je rezultiralo sa za njega skromnih 14 poena (šut iz igre 2/11) te čak 13 izgubljenih lopti

Kad su Golden State Warriorsi zadnji puta bili u finalu NBA lige, nitko od sadašnjih igrača momčadi iz Oaklanda još se nije rodio, a trener Kerr se kao devetogodišnji klinjo smucao uz oca po zemljama Bliskog istoka.

Bilo je to 1975. godine, na klupi je bio Al Attles, dok je momčad predvodio vrhunski šuter. Samo što se taj zvao Rick Barry, a ovaj danas Stephen Curry. Potonji je u srijedu navečer, u petoj utakmici finala Zapada, ubacio 25 poena protiv Houstona, koji su uz neočekivanih 24 koša Harrisona Barnesa bili više nego dovoljni da se svladaju neraspoloženi Rocketsi.

Naime, junak prethodne utakmice, James Harden, nije imao svoj dan. Bradonja se cijelu večer nije mogao sastaviti sa šutom, a bome ni s loptom, što je rezultiralo sa za njega skromnih 14 poena (šut iz igre 2/11) te čak 13 izgubljenih lopti. Ni ostatak momčadi Houstona nije bio puno bolji - iz igre su šutirali tek 35 posto, dok im je od trica ulazila svaka peta.

Stoga je i skromnije šutersko izdanje domaćih Warriorsa (40 posto iz igre, 31 posto za tricu) bilo dovoljno za relativno visoku 104-90 pobjedu. Ako ćemo biti pošteni, tek su Klay Thompson (20 poena) i ranije spomenuti Barnes bili na višoj razini, dok je čak i Curry imao neimpresivnu večer u kojoj je iz igre pogodio 'samo' 7 puta.

"Bay area čekala je 40 godina na ovo" - rekao je oduševljeni Curry nakon utakmice i dodao: "Bilo je i vrijeme da uđemo u finale." Kad su Warriorsi primali pehar za pobjednika konferencije dvoranom se orilo M-V-P, a show je na presici poslije utakmice još jednom ukrala dvogodišnja Curryjeva kćer Riley svojim plesanjem i skakanjem po prostoriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:48