PRVACI SE SPASILI

VIDEO: 'Ne idemo kući!' Curry i Warriorsi preživjeli ludu večer Duranta i Westbrooka

Stephen Curry
 Reuters / USA Today Sports

- Ne idemo kući! Mi ne idemo kući!' - derao se Steph Curry nakon 120-111 pobjede Warriorsa nad Thunderom u petoj utakmici finala Zapada. Problem je u tome da Durant, Westbrook i ekipa idu kući, i to na šestu utakmicu serije koja bi u subotu navečer mogla spustiti zastor na nestvarnu sezonu Warriorsa.

Zasad su momci Steve Kerra preživjeli na još dva dana. Curry, Thompson i ključno za Warriorse, Andrew Bogut, su uspjeli anulirati odlične partije Duranta i Westbrooka, od kojih je prvi ubacio 40 poena uz 7 skokova, a drugi utakmicu završio s 31 poenom, 8 asista, 7 skokova i 5 ukradenih lopti (iako su za taj učinak pogodili tek 23 od 59 šuteva).

Kako je napadački učinak ostatka momčadi Thundera izostao, zahvaljujući i znatno boljoj obrani Warriorsa nego što je to bio slučaj u prethodne dvije utakmice, to nije bilo dovoljno da bi se domaćim navijačima u Oracle Areni slomilo srce.

S druge strane Curry je s 31 poenom, 7 skokova, 6 asista i 5 ukradenih lopti predvodio znatno bolje izbalansirane Warriorse kod kojih je pet igrača prešlo dvoznamenkasti broj poena. Prvi pomoćnik dvostrukom MVP-u sezone bio je njegov brat po mrežici Klay Thompson koji je ubacio 27 poena, dok je neočekivano dobar bio Andrew Bogut koji je zabio 15 poena uz 14 skokova i po 2 blokade i ukradene lopte.

Čak je i Draymond Green, koji je ovu seriju obilježio živčanim ispadima i niskim udarcima, donekle pronašao svoj zen te zabio 11 poena uz 13 skokova i 4 asista. Kažemo donekle zato jer je i ovu utakmicu zaradio tehničku - još dvije i čeka ga suspenzija od jedne utakmice (ako će Warriorsi živjeti toliko dugo u playoffu).

- Večeras smo se oslonili na cijelu momčad, a tada smo najbolji - lijepo je sažeo Curry nakon utakmice.

Daleko od toga da gosti nisu imali svojih šansi - najbolja momčad sezone nijednom se nije uspjela odlijepiti na komfornu razliku, ali kad god je zagustilo Curry je zabio par poena i umirio suigrače i navijače. Naizgled opet "svoj", najbolji igrač Warriorsa ovom je partijom pokazao da priče o ozljedi/ama, koje su kolale među novinarima nakon zadnje utakmice ne drže vodu.

- Mislim da je večeras bio na 91 posto - stigao se našaliti Kerr kad su ga pitali o igri njegovog pulena, a za kojeg tjednima samo sluša pitanja "je li na 100%".

Ako u subotu misle preživjeti još koji dan, Curry i društvo će u najmanju ruku morati izjednačiti današnji učinak. Iako, na terenu gdje su nedavno izgubili dvije utakmice s ukupnih 52 razlike, to možda neće biti dovoljno. Ako je ikad bilo vrijeme da MVP aktivira razinu "izvanzemaljac", onda je to u subotu navečer u Oklahomi.

Rezultat finala Zapadne konferencije:


Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 120-111
(Oklahoma City vodi 3-2)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:51