ZADAR NAKON SAGADINA

U ‘igri’ Grdović, Zula i Vranković, za početak Bujan

Nakon smjene Zmagoslava Sagadina, u Zadru je otvoreno pitanje njegova nasljednika pa ne čudi što mnogi imaju - favorita
 Drago Sopta / Cropix

ZADAR - Priča na zadarskoj ulici ide u beskraj, dok klupska uprava čini sve kako bi se zatvorilo poglavlje oko novoga trenera. Slično kao u ratom zahvaćenim krajevima svijeta ili njegovim opustošenima dijelovima, “vijesti” se mijenjaju svakoga trenutka. Svi uglavnom znaju sve.

Vidjeli su oko dvorane toga i toga trenera… Predsjednik je razgovarao s ovim… Direktor s onim... Nudi se onaj... Voljeli bismo onoga… Navijači su siti bivših Ciboninih trenera… Sponzori navodno imaju svoga“konja za utrku”... Drugi hoće “zadarsko dite”... Povuci-potegni, izabrati nije lako.

Izbornik neće riskirati?

Tko su stvarni kandidati? Josip Grdović jasno je rekao da nije iznimka u odnosu na druge hrvatske trenere kojima je klupa Zadra vječni san, njemu osobito jer je Zadranin i nosio je dres Zadra, jedno vrijeme bio pomoćnik Kreši Ćosiću davne 1989. godine.

Dražen Anzulović nikad nije skrivao zadarsku vezu i korijene, no čini se da trenutno nije pretjerano zagrijan. Josip Vranković nedavno je postao izbornik košarkaške reprezentacije. Nedvojbeno bi mu vrijeme u Višnjiku bilo iskustvo više, ali i uteg koji sa sobom nosi - mogući rezultatski neuspjeh… Ali iza Sagadina se i ne može previše “zabrljati”, uz to bilo tko da preuzme momčad Zadra, ne bi smio imati veliki imperativ.

Može li Tihomir Bujan kao Sagadinov pomoćnik, na čije je traženje i došao u Zadar, postati prvi čovjek? Bujan je u nastupu iskrenosti rekao da su svi, igrači i struka, suodgovorni za stanje u kojem je klub, dok je cijenu jedino platio Sagadin!

Široki - Bujanova premijera

Ogled protiv Širokog u Višnjiku (utorak, 19 sati) ipak će biti Bujanova premijera…

- Nemam što specijalno mijenjati u odnosu na prethodnika. Moramo se dodatno mobilizirati, igrači su svjesni težine trenutka. Nimalo laka utakmica iza koje ipak stoji imperativ pobjede. Taj šok koji je nastao moramo pozitivno iskoristiti - rekao je Bujan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 06:27