KRAJ SEZONE?

Stern suspendirao Arenasa na neodređeno vrijeme

Ako je suditi prema Sternovom raspoloženju, Arenas je možda odigrao svoje posljednje minute u ovoj sezoni
 AP

ZAGREB - Iako je rekao da neće poduzimati nikakve mjere protiv Gilberta Arenasa prije nego što “organi reda” završe s istragom, David Stern je pogazio svoju riječ. Arenas mu je dao izravan povod za to.

Dan nakon što je na utakmici s Philadelphijom upirao kažiprst prema suigračima hineći da se radi o pištoljima (za čije je nošenje trenutačno pod istragom), Stern ga je suspendirao na neodređeno vrijeme.

“Iako je potpuno jasno da će potezi g. Arenasa u konačnici rezultirati značajnom suspenzijom, a možda i težom kaznom, njegovi neprestani ispadi naveli su me na zaključak da trenutačno nije sposoban sudjelovati u NBA utakmici. Sukladno tome, suspendiram g. Arenasa na neodređeno vrijeme i bez plaće. Odluka stupa na snagu odmah i vrijedi do završetka istrage pod ingerencijom NBA lige”, stoji u priopćenju povjerenika Sterna.

Arenasovo ismijavanje cijelog slučaja, u kojem se spominje međusobno potezanje pištolja između njega i suigrača Javarisa Crittentona, nikoga nije natjeralo na smijeh, ponajmanje Sterna.

- Za nas je vrlo zabrinjavajuće ako NBA igrač u NBA dvoranu dolazi s pištoljem - istaknuo je Stern.

Arenas nije nosio jedan, već četiri!

- Nenapunjena - tvrdi zvijezda Wizardsa.

- Donio sam ih u dvoranu da moja kćer ne bi mogla do njih.

Prozirna priča koju nitko nije “kupio”. Arenas se prvi put za incident iz svlačionice Washingtona prvi put ispričao u ponedjeljak, ali je istovremeno na svojoj stranici na Twitteru ismijavao medijsku buku dignutu oko tog slučaja. Incident s kažiprstom bila je kap koja je prelila čašu Sternove tolerancije.

Arenasa će izbivanje sa svake utakmice koštati 147.200 USD od 16,2 milijuna koliko je trebao dobiti u ovoj, drugoj sezoni svog šestogodišnjeg ugovora vrijednoj 111 milijuna. Nakon izrečene suspenzije, Arenas se ponovno oglasio preko odvjetnika.

“Žao mi je što su moji potezi naveli NBA da me suspendira, ali jasno mi je zašto je liga povukla takav potez. Doveo sam NBA u negativan kontekst, iznevjerio sam suigrače i navijače. jako mi je žao zbog toga”, stoji u Arenasovom priopćenju.

Sudeći prema ovoj Sternovoj kazni, lako je moguće da je Arenas odigrao svoje u ovoj sezoni. Agent Zero (Arenasov nadimak, zbog nule na dresu) će svoju igru pištoljima skupo platiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 00:41