PIŠE H. SLIŠKOVIĆ

ŠPANJOLCIMA VELIKA DRAMA PROTIV GRČKE Sjajni Pau Gasol vodio je svoju momčad do polufinala!

Španjolska košarkaška reprezentacija prvi je polufinalist Eurobasketa 2015. godine. U četvrtfinalu su Španjolci s tijesnih 73-71 savladali Grčku.
 AFP

Grčke frustracije porazima od Španjolske u eliminacijskim utakmicama mogle bi se produžiti i na okruglIh 20 godina. Posljednji put su ih u utakmici na ispadanje pobijedili na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

A tako je malo nedostajalo da višegodišnja nezadovoljstva naplate pred više od 16 tisuća navijača od ukupno 17.864 gledatelja. Nešto malo Grka, a ostatak Francuza koji u košarci mrze Španjolsku.

Nakon što su olako propustili vodstvo s kraja treće četvrtine, Grci su uspjeli doći do kakvog-takvog šuta za pobjedu. Sjajni Giannis Antetokounpo promašio je šut s pola terena i ostalo je 73-71 za Španjolsku koja će u četvrtak u polufinalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg utakmice Francuska - Latvija.

Chicago Bullsi su za Španjolsku postigli 45, a ostali 28 koševa. Gasol je bio najbolji s 27 koševa (u posljednjoj četvtini samo dva slobodna bacanja) i devet skokova, Mirotić ubacio 18. Llull je s dvije trice u prvoj minuti zaljuljao grčki brod, a Reyes raskrvario Calathesov nos u drugom poluvremenu.

Nemamo informaciju je li Spanoulis u poluvremenu davio nekoga od suigrača ili bacio u zid svlačionice, ali Grčka je bila odlična u trećoj četvrtini. Antetokounpo je imao zvjerskih 17 skokova, uz 12 koševa (i trica i zakucavanja), dvije blokade i šteta je što su mu u završnici dvaput dosudili korake.

Calathes je postigao 14, Spanoulis 10 (šut 4/14). Ipak, Grci će se najviše po glavi udarati zbog slobodnih bacanja. Šutirali su ih sramotnih 44 posto (4/9). Suci su Španjolce češće slali na crtu (20/24, 83 posto).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 03:53