OBOŽAVA HRVATA

SJEVERNOKOREJSKI DIKTATOR KIM JONG-UN JE VELIKI OBOŽAVATELJ TONIJA KUKOČA Zajednička fotografija zauzima posebno mjesto

Prije nekoliko dana košarkaš Dennis Rodman sastao se sa sjevernokorejskim diktatorom Kim Jong-unom, no on nije prva NBA zvijezda s kojom se družio Kim .

Prije četiri godine, Washington Post objavio je priču o Kim Jong-unovom školovanju u švicarskom internatu u kojem se nalazio od 1998.-2000. godine, piše NYMAG.

Jedan od njegovih prijatelja izjavio je kako je Kim Jong-Un bio opsjednut Chicago Bullsima, te je mu je stan bio krcat košarkaškim suvenirima.

No jedna fotografija je zauzimala posebno mjesto u stanu. Naime, sjevernokorejski diktator ponosno se hvalio fotografijom njega s zvijezdama američke košarke, Kobeom Bryantom iz Los Angeles Lakersa i hrvatskim Tonijem Kukočem iz Chicago Bullsa.

Nije poznato gdje je točno Kim Jong-un upoznao Bryanta i Kukoča, no pretpostavlja se da je to bilo za vrijeme košarkaškog turnira u Parizu 1997. godine.

- Možda je to bilo na turniru u Parizu, ne sjećam se ničeg drugog, izjavio je Kukoč za američki Daily Intelligencer koji je pokušao saznati nešto više o susretu iz devedesetih godina.

Kako piše NYMAG, Kim Jong-Un je tada bio samo neki mali Korejac, a ne dvadesetogodišnjak s nuklearnim oružjem, stoga nije ni čudno što ga se Kukoč ne sjeća.

Na pitanje kako se osjeća sada kada zna da je upoznao vođu Sjeverne Koreje, Kukoč je odgovorio 'nemam mišljenje o tome'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 18:54