LOV NA TITULU

Shaquille O'Neal potpisao za Boston Celticse

O'Nealu će sljedeća sezona biti 19. u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta i prva u dresu Celtica, u čije će redove uskočiti umjesto Kendricka Perkinsa
Cleveland Cavaliers Shaquille O'Neal (R) is defended by Orlando Magic Dwight Howard during the fourth quarter of their NBA basketball game in Cleveland February 11, 2010.REUTERS/Aaron Josefczyk (UNITED STATES - Tags: SPORT BASKETBALL)
 Reuters

Shaquille O'Neal (38), nekad najdominantniji centar NBA lige i njen četverostruki osvajač, sljedeće će sezone igrati u Boston Celitcsima.

Tvrde to američki mediji pozivajući se na izvore upoznate s razvojem situacije oko pregovora košarkaša i kluba iz Bostona koji je prošle sezone igrao, i izgubio, finale lige protiv vječnih rivala Los Angeles Lakersa.

O'Nealu će sljedeća sezona biti 19. u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta i prva u dresu Celtica, u čije će redove uskočiti umjesto Kendricka Perkinsa koji, zbog ozljede ligamenata koljena, neće moći igrati sve do veljače iduće godine.

Sam je tražio dvogodišnji ugovor, a je li ga i dobio ili je on dogovoren na samo jednu sezonu, nije poznato. Ono što se zna jest njegova plaća - zarađivat će veteranski minimum od 1.4 milijuna američkih dolara.

Igrajući za Orlando Magic, LA Lakers (tri naslova), Miami Heat (jedan naslov), Phoenix Sunse i Cleveland Cavalierse O'Neal je kroz 1170 utakmica osnovnog dijela lige prosječno ostvarivao 24.1 poen, 11 skokova i 2.3 blokade po utakmici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:21