HRVAT U NBA-u

SENZACIJA IZ ŠPANJOLSKE Damjan Rudež za desetak dana potpisuje za Cleveland Cavalierse?

Damjan Rudež je 2008. godine izašao na NBA draft, no tada nije bio izabran, a ako u Clevelandu sklopi ugovor, onda će Hrvatska od jeseni svakako imati svog igrača u NBA ligi
 Igor Soban / CROPIX

U nedjelju je za Damjana Rudeža završila još jedna sezona u Zaragozi. Realu je strpao 20, Zaragoza je ispala u četvrtfinalu doigravanja, ali igre Damjana Rudeža, iza kojega je objektivno najbolja sezona u karijeri, nisu ostale nezapažene. Iako Rudeža veže ugovor za Zaragozu i za sljedeću sezonu, čini se da ga španjolska momčad neće moći zadržati.

Osim europskih opcija koje Rudež ima, njegovu maštu zagolicale su i dvije NBA ponude. Oba kluba isprva su ga željela testirati kroz Ljetnu ligu, no Rudež, kojemu je 27 godina, oba je odbio jer je želio ući odmoran u reprezentativne pripreme od 20. srpnja. Međutim Cleveland Cavaliersi bili su uporni i nakon toga, pa je Rudež odlučio u sljedećih deset dana otputovati u Cleveland, možda odraditi koji trening i opipati svoje šanse za odlazak u najbolju ligu svijeta.

Ako bude postojala bilo kakva prilika za zajamčeni ugovor, Rudež će je zgrabiti, čak i ako ta ponuda ne bude u visini nekih koje bi mogao dobiti u, primjerice, Rusiji.

Damjan Rudež je 2008. godine izašao na NBA draft, no tada nije bio izabran, a ako u Clevelandu sklopi ugovor, onda će Hrvatska od jeseni svakako imati svog igrača u NBA ligi. Neovisno od tome što će odlučiti Dario Šarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:18