HRVATSKA U ČETVRTAK

POZNATI SVI ČETVRTFINALNI PAROVI Španjolci izabrali Srbiju, Italija protiv Litve, Slovenci na Francuze

Italija je nanijela Španjolcima i treći poraz na Eurobasketu te ih gurnula na četvrto, posljednje mjesto s kojeg se ide u četvrtfinale. Italija je svladala Španjolsku nakon produžetka sa 86:81 (70:70) u fanatičnoj utakmici Alessandra Gentileja, Marca Ballinelija i Gigija Datomea, koji je trebao preskočiti ovaj ogled zbog bolova u stopalo, no igrao je na svoju želju.

Italija je bolje otvorila, imala je i 12 poena viška, pa se činilo kako Španjolci i nisu previše zainteresirani za ovu pobjedu, jer bi im ona, u konačnici, donijela težeg suparnika, procjenjuje se, u četvrtfinalu – Litvu, a ne Srbiju. Iako Marc Gasol je vratio Španjolce u nadu i donio im 11 poena viška. Imali su Ššpanjolci i spakiranu završnicu, no preko Gentileja i Bellinelija Italija se vraćala. Ipak, Sergio Rodriguez je promapio oba slobodna bacanja kod 70:68, Talijani su otišli u napad, Belinelli je promašio lijevi ulaz, a Melli je propustio priliku zakucati. Ipak, Rudy Fernenadez je izbacio, po mišljenju sudaca loptu u aut, iako je je mirisilo da se to dogodilo uz faul. Italija je imala posjed i 2,8 sekunde na semaforu za spasiti minus dva. Lopte se dokopao Gigi Datome, prošetao se kroz reket, nitko od Španjolaca nije naparvio faul i Italija je dobila – produžetak.

A u njemu je Belinelli sjajno otvorio, da bi ga Gentile još bolje zatvorio. Zanimljivo je prijemtiti da je Španjolska produžetak igrala bez Calderona, Fernendeza i Rubija...

U posljednjem susretu 3. kola skupine F košarkaši Finske svladali su domaćina Sloveniju sa 92-76 (42-42). I prije ovog dvoboja bilo je jasno kako će Slovenija natjecanje u skupini završiti kao druga, te će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske, a Finska kao peta neće igrati u četvrtfinalu.

Gerald Lee sa 17, te Sasu Salin i Mikko Koivisto sa po 16 koševa najzaslužniji su za utješnu pobjedu Finske, dok je veteran Boštjan Nachbar sa 15 poena bio najefikasniji u Sloveniji.

Hrvatska protiv Ukrajine u četvrtak u 17.45

Nakon što su pobjedom Italije protiv Španjolske poznati svi četvrtfinalni parovi određen je i raspored odigravanja.

Tako će u srijedu od 17.30 igrati Srbija - Španjolska, a od 21 sat Slovenija i Francuska. Hrvatska i Ukrajina igrat će u četvrtak od 17.45, a istoga dana od 21 igraju Litva i Italija.

Polufinala su na rasporedu u petak, a igrat će pobjednik susreta HRVATSKA - Ukrajina protiv pobjednika utakmice Litva - Italija, dok će bolji iz dvoboja Srbija - Španjolska igrati protiv boljeg iz susreta Slovenija - Francuska.

REZULTATI SUSRETA 3. KOLA SKUPINE F:

HRVATSKA - Grčka 92-88 - dva produžetka

Italija - Španjolska 86-81 - produžetak

Slovenija - Finska 76-92

TABLICA:

1. HRVATSKA 5 4 1 +11 9

2. Slovenija 5 3 2 + 6 8

3. Italija 5 3 2 +17 8

4. Španjolska 5 2 3 +36 7

-----------------------------

5. Finska 5 2 3 -44 7

6. Grčka 5 1 4 -26 6

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 15:31