PRIPREME ZA SP

POČELA 'OPERACIJA ŠPANJOLSKA' Jasmin Repeša okupio 12 igrača, Lafayette dolazi u utorak

 Zeljko Hajdinjak / Cropix

Počela je “operacija Španjolska”. Jasmin Repeša je u Svetom Martinu na Muri okupio reprezentaciju Hrvatske, koja će se sljedećih 40 dana pripremati za Svjetsko prvenstvo koje starta utakmicom protiv Filipina 30. kolovoza.

Na okupljanje je došlo 12 reprezentativaca, a uz najavljene izostanke; one kapetana Roka Ukića te Bojana Bogdanovića, Ante Tomića i Luke Žorića, na nedjeljni ručak, prvi od brojnih zajedničkih ovog ljeta, nije došao ni naš novi Amerikanac - Oliver Lafayette.

I on je izostao opravdano, zbog liječničkih pregleda u Ateni i službenog potpisa za Olympiacos, a u Sveti Martin dolazi u utorak...

Hrvatske je u nedjelju navečer odradila prvi trening na kojem je bilo 12 igrača: Rok Stipčević, Kruno Simon, Mario Hezonja, Fran Pilepić, Luka Babić, Damjan Rudež, Dario Šarić, Mario Delaš, Damir Markota, Miro Bilan, Darko Planinić i Lukša Andrić.

- S rezultatima na prošlogodišnjem Eurobasketu u Sloveniji i time kako smo igrali postavili smo letvicu jako visoko. Naši navijači očekuju da nastavimo tako, štoviše da napravimo korak naprijed ako je moguće. Zato su pred nama velike obaveze i očekivanja. Moramo se dobro pripremiti, napraviti dobar sustav igre i želio bih da nas posluži zdravlje, a sve će drugo doći samo po sebi, i dobre igre i dobri rezultati. Zajedno smo već treću godinu, 'kostur' ekipe je poznat. Znamo da je bez momčadskog duha na reprezentativnoj razini teško doći do velikog rezultata. Sve to moramo napraviti za psotizanje željenog cilja", izjavio je izbornik Jasmin Repeša, koji je prokomentirao i snagu hrvatskih suparnika u skupini.

- Gledao sam dva puta Filipine, koji su pobijedili Kinu i izgubili od Irana. Nimalo bezazlena ekipa iako je 'na papiru' outsider. Mi se sa svoje strane moramo pripremiti za svakog protivnika na identičan način i svakog protivnika shvatiti jako ozbiljno. Prerano je detaljnije govoriti o protivnicima zato što svi tek počinjemo s pripremama, više ćemo znati za 20-ak dana. No, na Svjetskom prvenstvu nema laganih protivnika. Portoriko, ako mu se dozvoli da igra na način koji njemu odgovara može dobiti svakoga. Trenutačno imaju problema s ozljedama, ali imaju jako veliku bazu tako da i pojedini otkazi neće utjecati na kvalitetu ekipe. Za Argentinu znamo da je na svakom svjetskom prvenstvu ili olimpijskim igrama kandidat za medalju. Ne smijemo podcijeniti niti Senegal, jer su i afričke reprezentacije svakim danom sve konkurentnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 20:33