VELIKA ČAST

Obama primio LA Lakerse u Bijeloj kući

U.S. President Barack Obama (C) shares a laugh with Kobe Bryant (L) and Earvin "Magic" Johnson during a ceremony honoring the 2009 NBA basketball champions Los Angeles Lakers in the East Room at the White House in Washington, January 25, 2010. REUTERS/Jim Young (UNITED STATES - Tags: POLITICS SPORT BASKETBALL)
 Reuters

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama svečano je u ponedjeljak primio košarkaše Los Angeles Lakersa, aktualne prvake NBA lige, u Bijeloj kući.

I sam veliki košarkaški zaljubljenik Obama je istaknuo da uživa gledati Lakerse kako igraju, te im je čestitao na osvojenom 15. naslovu NBA prvaka prošle sezone.

- Nitko ne predstavlja savršenstvo u košarci bolje no što su Los Angeles Lakersi učinili prošle godine - rekao je Obama, koji je bio posebno oduševljen što je upoznao trenera Lakersa Phila Jacksona.

- Želim mu čestitati na osvojenom 10. naslovu, rekordnom u povijesti u ulozi trenera. Ipak, želim istaknuti da je šest naslova osvojio u dresu Chicago Bullsa - dodao je američki predsjednik, koji je veliki navijač “bikova” iz Chicaga, njegovog rodnog grada.

Obama se nije propustio našaliti i s manjinskim vlasnikom Lakersa, a nekadašnjom igračkom veličinom Magicom Johnsonom.

- Sjećaš se toga Magic? - upitao je Obama Magica Johnsona koji je sa svojim Lakersima poražen od Chicago Bullsa u finalu NBA lige 1991. godine.

Obama je u nastavku nahvalio i dobrotvorni rad Lakersa za zajednicu i njihove brojne donacije, a Lakersi su mu uzvratili darovanjem dresa s njegovim imenom i brojem 1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 00:11