TEŠKA OZLIJEDA

MARKO TOMAS USPJEŠNO OPERIRAN Cedevita traži adekvatnu zamjenu

'Tomas je zadobio težu varijantu rupture, nisko na nozi, ali je operativni zahvat prošao jako dobro'
 Ronald Gorsic / CROPIX

Marko Tomas je samo nekoliko sati nakon što mu je tijekom utakmice protiv Cibone puknula Ahilova tetiva desne noge, zbog čega će propustiti cijelu sezonu, bio na operacijskom stolu.

U zagrebačkoj Traumi zahvat je obavio Cedevitin liječnik dr. Tomislav Cerovički uz asistenciju dr. Tomislava Vlahovića.

Teška tjelesna ozljeda

- Tomas je zadobio težu varijantu rupture, nisko na nozi, ali je operativni zahvat prošao jako dobro. Ipak, kako se radi o teškoj ozljedi kada je riječ je o vrhunskom sportašu, slijedi mu višemjesečni oporavak - izjavio je dr. Cerovečki.

Nepuna 24 sata nakon nove teške ozljede 28-godišnji Tomas je i dalje bio depresivan, ali nije spominjao kraj karijere. Depresija i duboko razočaranje potpuno su razumljivi. Kako i ne bi bili kada se tek vratio na parket nakon što je pri kraju priprema reprezentacije doživio rupturu mišića zbog koje je propustio Eurobasket. To mu je bila treća ruptura mišića koju je zaradio u reprezentaciji.

- Čeka me mukotrpna rehabilitacija, ali fokusirat ću se na što brži oporavak. Nevjerojatno je da mi se nova ozljeda dogodila tako brzo, stvarno nemam sreće. Ne mogu pobjeći od realnosti i teških mjeseci koji me čekaju - prokomentirao je Tomas, kojeg su u bolnici posjetili obitelj i predstavnici kluba.

Zamjena stiže ubrzo

Sportski direktor Matej Mamić potvrdio je da klub traži zamjenu za nominalno najboljeg i najplaćenijeg igrača.

- U sljedećih nekoliko dana dovest ćemo novog igrača na Tomasovo mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 23:46