STVARA SE SUPERSTAR

HRVATSKA IMA NOVU ZVIJEZDU Bogdanović je najbolji, ali idol navijača je Dario Šarić

Hrvatska ima sreću i što će ga još jednu godinu gledati u svom okruženju. Ugovor s Cibonom je duži, ali bilo kakav rasplet osim odlaska u NBA već sljedećeg ljeta čini se nemogućim
 Ales Fevzer / CROPIX

Devetnaest mu je godina tek. I već je idol navijača. Dario Šarić je prvi reprezentativac nakon više od desetljeća čije ime i prezime je odjekivalo dvoranom. Kao u dobra stara vremena.

Nakon što je prije godinu dana živio u limbu, bez kluba i s neizvjesnom budućnošću, Šarić je svoj neizmjerni talent spojio s velikom količinom rada. I u Ciboni i u reprezentaciji. U prvom dijelu Europskog prvenstva nije bio samo epizodist, nego važan dio reprezentacije čiji izostanak bi se osjetio na rezultatu. Kao u prvom dijelu utakmice protiv Češke.

Stvara se superstar

No, uz sve igračke kvalitete, Šarić je u ponedjeljak pokazao i mentalnu snagu. Loš ulazak u igru nije ga potopio. Baš suprotno. Pokrenuo ga je na fantastičan nastavak igre. Dvije trice, skok u napadu, blokada na Balvinu koja će se još dugo prepričavati. I odlično razumijevanje igre. Povremeno se zaigra, ali tko mu to može zamjeriti. Košarku igra kao odrastao čovjek, ali po godinama je još uvijek dijete.

U nastavku prvenstva očekujemo još veću Šarićevu ulogu. U stanju je unijeti nered u obrane i Finske i Italije i Grčke, a kada se koncentrira, bez problema prihvaća obrambene postulate.

Eurobasket 2013. je naznačio da reprezentacija u Bojanu Bogdanoviću ima novog vođu, dok će u liku i djelu Darija Šarića dobiti zvijezdu koja će izaći iz okvira svog sporta. A hrvatska košarka takvog superstara nije već dugo imala.

Uskoro u NBA-u

Jasno, Šarić još nije na tim koordinatama, ali je na dobrom putu. Važno je da ostane zdrav i da se otme utjecajima lošeg društva. Košarkaški ima sve na raspolaganju. Bogomdani talent, volju za rad i dobre trenere koji su u stanju izbrusiti ovaj košarkaški dijamant.

Hrvatska ima sreću i što će ga još jednu godinu gledati u svom okruženju. Ugovor s Cibonom je duži, ali bilo kakav rasplet osim odlaska u NBA već sljedećeg ljeta čini se nemogućim. Da je htio, mogao se već u lipnju preseliti u SAD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 15:49