POZITIVNO IZNENAĐENJE

HRVAT IZ BALTIMOREA Draper: 'Kako se osjećam? Sjajno, gleda nas cijela zemlja!'

Sve se više osjećam Hrvatom, ipak sam već drugi put s reprezentacijom. U Hrvatskoj su mi najbliži prijatelji dok boravim u Europi - kaže hrvatski Amerikanac
 AFP PHOTO/JURE MAKOVEC

Pozitivno iznenađenje reprezentacije je i Dontaye Draper. Mnogi su iznenađeni načinom na koji “naš Amerikanac” dirigira igrom te okreće tijek utakmice.

- Ne čitam i ne znam ništa o tome - iskreno će bek Real Madrida.

Nešto ipak zna. Na Facebooku ili Twitteru napisati “ajmo Hrvatska!”

- Sve se više osjećam Hrvatom, ipak sam već drugi put s reprezentacijom. U Hrvatskoj su mi najbliži prijatelji dok boravim u Europi. Osjećam se dobro, gleda nas cijela zemlja.

Dobro se osjeća i zbog posla kojeg je obavio na EP-u.

- Ali nismo gotovi, trebaju nam još tri pobjede. Na prošlom prvenstvu sam imao bolju statistiku, ali današnji sustav igre mi više odgovara. I ovaj put smo kliknuli (zapucketao je prstima, nap. p.) kao momčad.

Draper će priznati da su društvene mreže jedini način na koji obitelj i prijatelji primaju informacije o tome da igra za jednu drugu državu.

- Reprezentaciji prilazim na isti način kao i klubu, napraviti sve što je najbolje za momčad i povezati se sa suigračima. Želim se uklopiti, a ne izdvajati.

Četvrtfinale Hrvatske i Ukrajine bit će i dvoboj trenera. Draper je fasciniran načinom na koji ih Repeša priprema za utakmice.

- Nikada nisam radio s trenerom i pomoćnicima koji nas tako kvalitetno pripremaju za utakmice. Kao da smo u NBA-u, svaki put nam daju debelu knjigu s akcijama. Sviđa mi se kako vodi momčad i ne bih imao ništa protiv da me trenira u klubu. Ali ne sada, ostajem u Real Madridu.

Kao i svaki američki košarkaš, i Draper je fasciniran ukrajinskim izbornikom.

- Mike Fratello je legenda, u Americi ga svi znaju. Sjećam ga se još iz mojih dječačkih dana. Ipak, neću biti impresioniran njime, želim ga pobijediti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 15:34