NLB LIGA

Hemofarm bolji od Cedevite u Zagrebu

Zagreb, 301010.Dvorana Sutlinska vrela.Kosarkaska utakmica 5.kolo NLB lige ABA, Cedevita - Hemofarm.Na slici: Miljan Pavkovic 4, Dontaye Draper 4.Foto: Nenad Dugi / Cropix
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Cedevita je u 5. kolu regionalne lige košarkaša izgubila prvu domaću utakmicu, i to jako bitnu. Najbolji domaći igrač, zapravo jedini raspoloženi, D. D. Draper, je nakon je odličnog izdanja potvrdio veliko razočaranja drugim ligaškim porazom.

- Planirali smo ostati neporaženi u svojoj dvorani cijelu sezonu. Nikada nisam postigao ovoliko koševa, ali ne mogu se radovati kada nismo pobijedili.

Američki playmaker Cedevite postigao je 36 koševa (dvice 8/11, trice 5/10) i bio je jedina raspoložena napadačka opcije uz povremene bljeskove centra “Big Doga” Edwardsa (15 koševa). Izostanak ozlijeđenog Baždarića i dalje je veliki problem za igru momčadi Ace Petrovića, posebno u večeri kao ovoj kada ništa ne mogu obraniti, a suparnik savršeno koristi svaku priliku za šut. “Čovjek” nije funkcionirao, a zona stalno kažnjavana. Gosti iz Vršca su od početka bili bolji momčad, ali ne zbog toga što im u dresu s brojem 23 igra Jordan (centar, nije odigrao ništa posebno), nego zbog skoro 50 posto pogođenih trica (13/27, Savović 5-5) i skoro 70 posto pogođenih šute za dva poena (20/29).

- Naš cilj je bio u obrani spriječiti šuteve Rudeža i Trohe iz brzih kretnji po cijenu da nas Draper iskažnjava. On je izvanredno prepoznao taj potez i iskoristio ga, ali mi smo boli sjajno šuterski raspoloženi i iskompenzirali njegovu igru - pričao je poslije utakmice trener Hemofarma Željko Lukajić, momčadi koja si je za cilj postavila ponovni odlazak na Final Four.

Cijelo drugo poluvrijeme Cedevita je gubila, gostima se najviše približila minutu i 13 sekundi prije kraja. Draper je smanjio na 86-90, ali je promašio dodatno bacanje. Hemofarm je uhvatio loptu, a Savović (206 cm) petom tricom potvrdio pobjedu. Domaćini su izgubili utakmicu koju su samo označili vrlo bitnom na putu prema završnom turniru. Jedina dobra vijest je da će od Trenta Plaisteda imati puno više koristi nego od otpuštenog Aarona Pettwaya samo ako neće raditi brze i nepotrebne faule u napadu. Bivši centar Zadra donijet će čvrstinu u obrani, nove napade zahvaljujući napadačkim skokovima. Raspoloženje će popraviti i podatak da će se Vedran Princ sljedeći tjedan početi trenirati s momčadi.

- Prerano smo ušli u Hemofarmov ritam. Nismo se mogli obraniti od njihovog “pick and popa”. Ne sjećam se kada je jedna momčad pogodila toliki broj koševa sa šest i pol, sedam ili sedam i pol metara. Odlično su nam branili i low-post igru Edwardsa. Drugu utakmicu zaredom dobio sam tehničku pogrešku, ali i ovaj put nakon izrazite sudačke pogreške. Umjesto da nam daju loptu zbog prijestupa Krstovića, oni su me kaznili i Hemofarm je dobio dva bacanja i loptu sa strane. Volio bih kada bi mi imali ovakvo suđenje na gostovanjima. No, da se razumijemo, pobjeda Hemofarma je zaslužena - izdiktirao je trener Cedevite Aco Petrović.

NLB liga, 5. kolo, subota:

Cedevita – Hemofarm 89-97

Nymburk – Krka 57-77

Redoslijed: 1. Hemofarm 4-1, 2. Krka 3-2, 3. Nymburk 3-2, 4. Cedevita 3-2...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 04:59