EUFORIJA U SVLAČIONICI

FOTO: KOŠARKAŠI UOČI ČEŠKE 'Moramo biti oprezni, povijest nas uči da smo i takve utakmice znali gubiti'

 Ales Fevzer / CROPIX

“Ovo je bilo protiv svih pravila”, riječi su to kapetana reprezentacije Roka Ukića koji je proživio i preživio niz traumatičnih poraza hrvatske košarkaške reprezentacije. Zato je i znao o čemu je pričao.

- Ante i ja valjda nikada nismo promašili toliko šutova, a ipak smo pobijedili. No, neće nam to ništa značiti ako danas ne pobijedimo Češku. Povijest nas uči da je i to moguće pa smo svjesni svih zamki te utakmice.

Luka Žorić je svjestan uloga današnjeg (17.45) dvoboja.

- Za nas je to četvrti uzastopni finale i bez uspjeha u njemu ova pobjeda protiv Slovenije neće ništa značiti. Velika je stvar što smo se u gostujućem ambijentu vratili nakon što smo u drugom poluvremenu gubili 13 razlike. Nakon nje ćemo imati duplo više snage za utakmicu protiv Češke.

Damir Markota je večer prije u slovenski mikrofon najavio pobjedu. Na terenu je potvrdio da stoji iza svojih riječi.

- Disciplina, taktika i srce. Za utakmicu protiv Češke imat ćemo dovoljno snage i kada bi do nje odigrali još pet utakmica. Nećemo valjda sve prosuti.

Bojan Bogdanović je ponovno bio najefikasniji.

- Iskreno, meni je ljepše igrati u gostujućem ambijentu, ali mi je bilo drago oko srca kada sam na tribinama vidio ljude u našim dresovima. I kada se pred kraj utakmice čulo i njihovo navijanje.

Ante Tomić je skokovima (15) nadoknadio ono što je prosuo promašenim šutovima.

- Umorni smo, trener bi trebao razmisliti da nam danas pomognu i oni koji su manje igrali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 01:39