DANI ISTINE

FINAL FOUR ABA LIGE Čak 30 skauta iz NBA lige stiže u Beograd, sve oči su uprte u Darija Šarića!

 Neja Markicevic / CROPIX

Trinaestu sezonu ABA lige i sudionike Eurolige sljedeće sezone odlučit će Final Four u beogradskoj Areni.

“Vukovi” će prvi napasti “neprijateljsko gnijezdo”, u četvrtak od 20 sati čeka ih najbolja momčad prvog dijela C. zvezda. Cibona je na velikom ispitu, posebno zbog malog broja igrača koje Rimac može koristiti u ovakvoj utakmici. Iako zbog financijskih problema nije realno da Cibona sljedeće sezone igra u Euroligi, sportski motiv za pobjedu (ili dvije) nitko joj ne smije oduzeti.

Izlog talenata

Bit će to i novo predstavljanje Darija Šarića. Valjda će svih 30 NBA klubova poslati svoje izviđače i dužnosnike na turnir (ne samo zbog Šarića), a svoje “oči” imat će i predstavnici najvećih i najbogatijih europskih momčadi. Šarić je odavno odbio izgubiti ovu utakmicu i uvjerava braću iz svlačionice da mogu pobijediti. Blassingame mora pokazati pobjednički instinkt, važan je i oporavak centra Planinića, a od ostatka ekipe traži se najbolja utakmica sezone.

Razlika u kvaliteti Cedevite i Partizana (petak, 20 sati) je manja pa je samim time utakmica bliža iznenađenju. Vujošević je polufinale odredio sudbonosnom utakmicom, tvrdi da Partizan može preživjeti samo uz igranje u Euroligi.

To znači 15 do 20 tisuća gledatelja i pritisak na suce od prve sekunde. Što u takvom okruženju može Cedevita?

Savršena priprema

Repeša će bez sumnje taktički savršeno pripremiti utakmicu, ali to neće biti dovoljno. Očekuje nas mali broj koševa i više prekršaja nego što će ih se dosuditi. Cedevita mora biti na energetskom maksimumu jer joj nedostaje košarkaških šmekera. Traži se Smith koji je više momčadski igrač, a manje solo-brijač. Povratkom Delaša stabilizirao se šut, ali kontre i spuštanje lopti na centre Bilana i Nurkića bit će glavni izvor koševa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 10:16