NOVAK U REPREZENTACIJI

Draper: Mnogo mi znači Popovićeva podrška

Cedevita je zahvalila navijačima na podršci i okrenula borbi za Euroligu kroz Prvenstvo Hrvatske
 Drago Sopta / Cropix

Cedeviti je, barem privremeno, dosta “iskakanja iz paštete”. Ili barem je to dosadilo treneru Aci Petroviću. Uz sasvim razumljivo opravdanje.

- Stalnim pojavljivanjem u medijima posljednjih tjedana sigurno smo nabrijali suparnike, zato bih igračima preporučio ‘autoizolaciju’ sljedećih dana - poručio je Aco na druženju s novinarima u hotelu Esplanade nekoliko sati nakon povratka iz Trevisa.

Vodeći hrvatski košarkaški klub svjestan je povratka u realnost. Europska bajka je završena, slijede tjedni koji će odrediti Cedevitin život sljedeće sezone: hoće li biti euroligaš, braniti Final Four Eurokupa ili će se samo prisjećati “euroglamura”?

- Sezona bi plasmanom u Euroligu (za to im treba naslov prvaka, nap. a.) zaslužila ocjenu fantastično - naglasio je Aco, svjestan da ih već u srijedu čeka Zabok u Bedekovčini i dva dana kasnije Alkar u uzavrelom Sinju.

Igranje u Euroligi zahtijevalo bi, pak, rekonstrukciju momčadi. Aco o tome ne želi govoriti, ali je hvalivši Uniks rekao da Rusi “već sada imaju euroligašku kvalitetu, ali im trebaju i tri pojačanja”. Kada tome dodamo da je Uniks ove godine dvaput “razbio” Cedevitu (-18 i -19), jasno se može zaključiti što se očekuje od Uprave u ljetnim mjesecima. D. D. Draper je bio konkretniji...

- Za Euroligu bi trebali biti veći, brži i jači, iako smo već sada konkurentni.

No, sada smo malo previše zakoračili u budućnost. Cedevitina današnjica je Prvenstvo Hrvatske.

- Tjelesno sam iscrpljen jer sam puno igrao posljednjih tjedana, ali znam da je pred nama najvažniji dio sezone. Izgubili smo u polufinalu, ali smo mentalno dovoljno jaki da nas to neće poremetiti - riječi su vjerojatnog hrvatskog reprezentativca koji je u subotu igrao protiv “starosjedioca” Marka Popovića.

Zadranin ga je impresionirao igrom i još više kratkim razgovorom.

- Važno mi je podrška oko ulaska u reprezentaciju jer nisam Hrvat. Cijelo vrijeme sam se pitao kako će reagirati igrači pa mi njegovo povjerenje puno znači.

Svjestan je da bi košarkaška javnost mogla biti podijeljenja.

- Očekujem glasove i za i protiv, zato mi je drago što ne mogu čitati hrvatske novine - rekao je Draper i dodao da nema novih informacija o papirologiji niti o planovima izbornika Vrankovića.

- Nadam se da ću imati vremena za nekoliko tjedana u SAD-u, to mi zbilja, zbilja treba.

Vukušiću prijeti operacija?

Junak Cedevitina pohoda kroz Eurokup završio je u Amsterdamu. Vedran Vukušić otišao je po još jedno mišljenje o bolnoj peti.

- Bojim se najgoreg - procijedio je Aco.

- Operacija bi značila i kraj sezone za Vukušića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 08:04