BANDIĆEV ZAOKRET

'Dok Cibona ne podastre račune, neće dobiti ni lipe od Grada! Za razliku od Dinama koji sve radi po zakonu'

Stanje u Ciboni je kaotično, a vanjski neprijatelji to pokušavaju iskoristiti kako bi klub gurnuli u stečaj, za što potporu imaju i u stavu gradskih čelnika
 Drago Sopta / CROPIX

Cibonina vrata su u srijedu i dalje bila zaključana, a ako je suditi prema javnom istupu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, takvo bi stanje moglo potrajati.

- Dok ne dođu računi, nema ni lipe Ciboni. Čisti računi su preduvjet za novac od Grada. Od novog vodstva nismo dobili papire ni revizijske izvještaje, a ni dokumentaciju o prostorima koje iznajmljuju. Prije tjedan dana primio sam djelatnike. Puni su razumijevanja i neće ostati bez plaća. Nisu oni krivi za propuste Uprave Cibone, kluba koji je nekad žario i palio - rekao je zagrebački gradonačelnik na svom uobičajenom tjednom obraćanju novinarima.

Na pitanje hoće li i Dinamu uskratiti novac, Bandić je rekao:

- Koliko znam u Dinamu nema kriminala ni nedopuštenih radnji. Revizija je u Ciboni zbog nedopuštenih radnji. Dinamo posluje kao udruga građana, a ja kao počasni predsjednik nemam nikakvo pravo glasa. Neka institucije pravne države rade svoj posao, a ako se nešto dogodi i od Dinama ću tražiti račune - dodao je Bandić.

Revizija je provedena

Zanimljiv je zaokret u gradonačelnikovu odnosu prema Ciboni s obzirom na to da je još prije samo pet mjeseci govorio da će “on biti posljednji koji će zabiti čavao u Cibonin lijes”.

- Grad neće dozvoliti da Cibona klekne, da propadne, no ne smijete zaboraviti da Zagreb nema novca koliko ga neki mogu potrošiti - govorio je uoči završnog turnira NLB lige, čiju je organizaciju Grad u potpunosti financirao.

Cibonino vodstvo se u međuvremenu nije promijenilo. Isti oni koji su vodili klub tada, vode ga i danas. Ovogodišnja momčad, bez obzira na način na koji je sastavljena, najjeftinija je u bližoj povijesti Cibone. Ni direktoru Andru Knegi nije potpuno jasan Bandićev zaokret.

- Ne znam zašto se u posljednje vrijeme tako odnosi prema klubu. Ne znam što mu je Cibona skrivila - kaže Knego koji tvrdi da će revizijsko izvješće uskoro biti na gradonačelnikovu stolu.

- Revizija je završena i potrebna je samo odluka Upravnog odbora da pošaljemo izvještaj gradskom čelništvu.

Govoreći o reviziji, čije nalaze nije vidio, gradonačelnik je spomenu “nepravilnosti”.

Zaba prijeti stečajem

- Reviziju je zatražio bivši predsjednik, a i ja sam je tražio kad sam došao na direktorsku poziciju kako bismo utvrdili kakvo je financijsko stanje u klubu. Nisam želio da me netko poslije proziva za nešto što se događalo dok nisam bio u klubu. O nepravilnostima o kojima govori Bandić ne znam ništa. Mi ćemo mu izvješće dostaviti, pa ako tamo budu pronađene neke nepravilnosti, postoje institucije koje mogu poduzeti nešto, ako je to potrebno.

Cibonin račun i dalje je u blokadi. Zagrebačka banka čeka na svoja 23 milijuna kuna, a naplatiti se može od prodaje Cibonine imovine.

- Radimo na tome da se to ne dogodi. Čekamo njihovu pisanu potvrdu da će nam izaći u susret i da nas neće natjerati na najgore, u stečaj - kaže Knego.

U međuvremenu se Cibonina momčad vratila u Zagreb s turnira u Turskoj. Entuzijazam trenera Zdravka Radulovića u sudaru s tužnom stvarnošću (štrajk, nepripremljena dvorana) još nije splasnuo.

- Cibona je najjači brand ovoga grada. Uvjeren sam da ima dovoljno ljudi kojima je stalo do toga da klub preživi.

Na teren se stanje iz klupskih hodnika i prostorija još ne reflektira.

- Imam i ja igrača u momčadi koji po šest, sedam mjeseci nisu plaćeni, ali ne kukamo. Treniramo i pripremamo se za početak sezone - zaključio je Radulović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 11:50