MLADEN ERJAVEC

Cedevita je sve ostale bacila u medijsku sjenu

Kvalitativni uzlet Cedevite podigao je zanimanje i za domaću ligu u kojoj su dosad Cibona, Zadar i Split vodili glavnu riječ
 Nenad Dugi / Cropix

Liga za prvaka se zahuktala. Nakon četiri kola Zagreb i Cedevita su jedine neporažene momčadi, kao što i priliči sastavima koji su kroz sezonu dosada pokazali najviše. U subotu (20.30) ćemo u Draženovom domu svjedočiti njihovom prvom ligaškom obračunu, trećem ove sezone. Zagreb će tražiti i treću pobjedu.

Nijedna od spomenute dvije momčadi nije nikada stigla do naslova prvaka Hrvatske, nijedna nikada nije zaigrala ni u finalu domaćeg doigravanja. Zagreb u svojoj vitrini ima tri Kupa Krešimira Ćosića, a donekle je apsurdno da će Cedevita imati priliku kao prvi trofej u povijesti kluba osvojiti Eurokup, za osam dana na Final Fouru u Trevisu.

- Mislim da Cedevita nije svoj put završila plasmanom na završni turnir. Mislim da i tamo mogu napraviti iznenađenje - tvrdi Mladen Vušković, trener Splita, momčadi koja je u 4. kolu u Sutinskim vrelima dobro namučila Cedevitu.

- Dobro, oni su procijenili da nas mogu pobijediti bez Drapera, Wrighta i Vukušića, što dovoljno govori o razlici u kvaliteti - rekao je Vušković, ističući da se teško netko može umiješati između Zagreba i Cedevite u borbi za naslov prvaka.

- Prema trenutačnoj kvaliteti i formi, mislim da će to biti finale. Ostali mogu možda iznenaditi u jednoj utakmici, ali teško se mogu upustiti u borbu za finale. Dobro je što je domaće prvenstvo dobilo na važnosti. Već dugo nije bilo ovako zanimljivo, što je i razumljivo, s obzirom da je u pitanju nastup u Euroligi.

Split će u nedjelju ugostiti Cibonu, čiji je novi trener izbornik Josip Vranković. Iz sadašnje perspektive, razumljivo je da se Vranković nije želio upuštati u prognoze o ishodu prvenstva.

- Dugoročne prognoze su nezahvalne. Smatram da je još puno utakmica pred nama, a jedna ozljeda može bitno utjecati na izgled momčadi.

Vranković se sigurno neće pomiriti s time da je Ciboni, zajedno sa Zadrom i Splitom, trenutačno namijenjena epizodna uloga, a i uvjeren je da se to brzo može promijeniti.

- Ne vidim zašto Cibona već sljedeće sezone ne bi bila konkurentna, iako su ove sezone rezultati slabiji.

Na pojavu Cedevite Joke gleda pozitivno.

- Uvijek je dobro kad je više klubova u igri. Mislim da se na taj način diže zanimanje javnosti, a time i vrijednost lige i sporta.

Mladen Erjavec će u subotu ići po treću pobjedu nad Cedevitom ove sezone. Razumljivo, iz Zagrebove perspektive je pogled na “čudo iz Podsuseda” nešto drugačiji.

- I u startu sezone je Cedevita najavljivana kao jedan od najvećih favorita. Maksimalno respektiram njihovu momčad i igru, posebno napadačku kvalitetu kojom su došli do svih važnih pobjeda.

Za Erjavca je Cedevita - samo jedan od konkurenata.

- To je jedan od klubova, samo drugačije vođen, poput kakve tvrtke. Nesumnjivo je da rade odlično. Trebalo im je dugo, ali su plasmanom na Final Four napravili veliki iskorak. No, imam osjećaj da su drugi klubovi marginalizirani. Ne mogu svi raditi kao Cedevita, ali se uprave i u drugim klubovima bore da osiguraju sredstva i ispune ono što su obećali igračima - zaključio je Erjavec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 06:39