KOŠARKAŠKA EUROLIGA

Barcelona izborila majstoricu, Ante Tomić odličan!

 AFP

Centar hrvatske košarkaške reprezentacije Ante Tomić odigrao je sjajnu utakmicu u dresu Barcelone, te je bio najzaslužniji za 70-60 (20-10, 11-17, 20-11, 19-22) pobjedu na gostovanju kod Panathinaikosa u Ateni kojom je omjer u pobjedama u četvrtfinalu doigravanja Eurolige između ove dvije momčadi poravnat na 2-2.

Tomić je za 30 minuta provedenih na parketu postigao 16 koševa (šut za dva 7-11, slobodna bacanja 2-3) uz pet skokova i jednu asistenciju. U završnici dvoboja "proradio" je i Juan Carlos Navarro koji je ubacio 17 poena za Barcelonu. Kod domaćih najbolji je bio Michael Bramos sa 15 ubačaja, dok je Roko-Leni Ukić odigrao skromnu utakmicu, za 25 minuta postigao je četiri pogotka (šut za dva 2-6, trica 0-5), te je imao dva skoka i tri asistencije.

Za razliku od prve tri utakmice koje su bile neizvjesne do posljednje sekunde, Panathinaikos je slavio s dva i jednim poenom razlike, a Barcelona s dva razlike, ovoga je puta pobjednik bio odlučen znatno ranije. Gosti iz Barcelone su odličnom završnicom treće četvrtine i početkom četvrte dionice osam minuta prije kraja stigli do 17 pogodaka prednosti (57-40). Domaći su četiri minute prije isteka vremena stigli na osam poena zaostatka (60-52), ali nisu imali snage za potpuni preokret.

Odlučujuća peta utakmica igrat će se za tjedan dana u Barceloni, a pobjednik će se plasirati na završni turnir koji će se održati od 10. do 12. svibnja u Londonu.

Plasman za "Final Four" još u utorak izborili su igrači Real Madrida koji su sa 3-0 u pobjedama izbacili Maccabi, dok će se četvrte utakmice u dvobojima između Anadolu Efesa i Olympiakosa, te Caje Laboral i moskovskog CSKA odigrati u petak u Istanbulu, odnosno Vitoriji, a trenutačni omjer je 2-1 u korist Olympiakosa i CSKA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 18:10