ZA NJEGA NEMA KRIZE

Zdravko Mamić kupio novoga Bentleyja?

Zagreb, 040109.Maksimirska 128. Prostorije NK Dinama.Konferencija za medije Zdravka Mamica povodom izjave Ivana Sibera u jucerasnjoj emisiji RTL-a Duel u kojem su se sucelili predsjednicki kandidati Ivo Josipovic i Milan Bandic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

Usred Dinamovog voznog parka nedavno se pojavio novi skupocjeni metalni ljubimac, međutim, čini se da se identitet vlasnika za sada nastoji zadržati u tajnosti.

Naime, na svaki pokušaj rješavanja zagonetke o vlasniku u klubu zavlada trenutna “omerta”.

Budući da je teško povjerovati da bi itko drugi osim Mamića mogao uštedjeti fascinantnih 2,190.000 kuna koliko košta novi luksuzni kabriolet Bentley continental GTC , nameće se zaključak kako dopredsjednik Dinama ne želi da se u vrijeme krize uokolo priča kako si voli ugađati.

Je li Mamić utjehu nakon slabe izvedbe svojih ljubimaca pronašao u plavome Bentleyu ili je skupocjena igračka završila kod njega tek na nekoliko dana, da je malo proba, nismo uspjeli saznati.

- Nema šanse. On se ne bi odvojio od Mercedesa taman da mu netko besplatno da taj Bentley - otkrio nam je jedan od najboljih prijatelja Zdravka Mamića koji vrlo dobro poznaje njegove sklonosti prema ponosu Stuttgarta.

Sa 552 konjske snage Maminjova jurilica doseže brzine Formule 1 – 312 km na sat, a raskošna unutrašnjost obložena mu je svijetlo smeđom kožom.

Novom kupovinom, ako je njegov, Mamić se učlanio u ekskluzivan klub od 10-ak Hrvata koji se mogu pohvaliti ovom prestižnom automobilskom markom.

Bentley je, inače, najslavnija britanska sportska marka, koja je od 1931. bila u vlasništvu Rolls-Roycea, a od 1998. je dio koncerna Volkswagen. Continental GTC cabrio je verzija elitnog sportskog coupe modela GT, predstavljena krajem 2006. Radi se o tehnološki prvoklasnoj izvedbi, s biturbo benzinskim motorom W12 obujma 5998 ccm i momenta 650 Nm, 6-stupanjskim sekvencijalnim automatskim mjenjačem, pogonom 4x4 i aktivnim zračnim ovjesom. Dugačak je 481, širok 192 i visok 139 cm te težak pune dvije i pol tone. Do stotke sprinta u 5,1 sekundu. Potrošnja se kreće od 12,5 do 27 litara na 100 km.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 05:01