REGIONALNA ZABAVA

X FACTOR: OVI HRVATSKI PREDSTAVNICI IDU U FINALE SHOWA Opatijsko čudo od djeteta i obiteljski bend idu do kraja

Antonio je pobijedio tešku bolest i pjeva otkako zna za sebe, a u obitelji Perić koja čini Infinitas svi su glazbeno nadareni

Ne mogu opisati koliko mi znači to što sam prošao još jednu fazu natjecanja u “X Factoru Adria’ i što sam se kao jedan od trojice momaka u timu koji predvodi sjajna Aleksandra Kovač plasirao u live emisije - kaže Antonio Krištofić iz Opatije. Simpatičnog sedamnaestogodišnjaka mnogi uspoređuju s Luisom Miguelom, a on ne krije da mu takve poredbe gode.

Učenik trećeg razreda Hoteljersko-turističke srednje škole u Opatiji pjeva odmalena, a prijavljivanje na glazbeni show “X Factor Adria” bio je sasvim logičan slijed njegove pjevačke karijere, koja je počela kada je imao samo deset godina.

- Prvi javni nastup imao sam na dječjem festival ‘Kvarnerić’ u Rijeci. Pjevao sam skladbu ‘Bura’ i ostvario svoju prvu pobjedu - prisjeća se mladić iza kojeg su mnogi festivalski nastupi.

- U glazbu sam zaljubljen otkako znam za sebe - govori Antonio, koji već dvije godine odlazi na satove pjevanja kod Vivien Gallete i Voljena Grpca, a posljednje tri godine uči svirati glasovir.

Život u bolnici

Veseli Opatijac impresivnog glasa kao dječak je prebolio tešku bolest.

- Antonio se rodio bez dijela debelog crijeva te je već nakon rođenja, kao mala beba, podvrgnut operativnom zahvatu. Potom je, nakon navršene treće godine, u zagrebačkoj bolnici Rebro podvrgnut još jednom operativnom zahvatu i nizu popratnih zahvata do svoje šeste godine. Ova priča imala je sretan kraj. Antonio, koji je prve godine života proveo boraveći više u bolnicama nego kod kuće, danas kao uspomenu na to vrijeme ima samo ožiljak na trbuhu - priča mladićeva mama Mirna. Ističe da će njezin sin u RTL-ovu showu nastojati podijeliti glazbu koju nosi u sebi sa širokom publikom i naučiti još više o glazbi.

Uz Antonija, u “live” natjecanja u “X Factoru Adria” prošla je i složna i raspjevana zagrebačka obitelj Perić. Petero braće i sestara nastupaju pod imenom Infinitas, što znači beskraj.

Ideja iz zbora

Dva brata i tri sestre zajedno pjevaju u crkvenom zboru, gdje su i došli na ideju da se prijave na ovaj glazbeni show.

Neumorna perilica

Priznaju da je prednost živjeti u velikoj obitelji, no perilica rublja im radi i do pet puta dnevno! Ova složna obitelj naglašava da se sve uz volju i upornost može ostvariti, pa i pobjeda u spektaklu, pod vodstvom šefa tima Tončija Huljića.

Infinitas čine Monika (25), Ivan (24), Filip (20), Jelena (18) i Katarina (14). Monika obožava knjige i film, najraspjevanija je kod kuće, završila je Katoličko-bogoslovni fakultet i radi kao vjeroučiteljica. Ivan završava Kineziološki fakultet, trenira djecu od četiri do osam godina u NK Lučko i već 11 godina svira gitaru. Filip je student na Kineziološkom fakultetu, šef u kuhinji, glavni zabavljač u kući i nogometaš NK Stupnika. Jelena je maturantica u 13. Općoj gimnaziji i želi upisati predškolski odgoj, a najmlađa Katarina završava osnovnu školu, šesti razred glazbene škole, najbolje svira klavir i mezimica je u obitelji.

Širok repertoar

- Naši najvatreniji navijači su naši roditelji, Ana-Marija i Stipe, te najstariji brat Josip, budući profesor matematike - govori Ivan i dodaje da se ideja da se s braćom i sestrama prijave na televizijsko natjecanje rodila spontano, tijekom nedjeljnog ručka.

- Kao grupa Infinitas oformili smo se samo tjedan dana prije audicija. Što se našeg repertoara tiče, uglavnom pjevamo zabavnu domaću, stranu i pop muziku. U društvu s prijateljima koji su nam jako bliski uvijek je veselo pa tako je i repertoar naših pjesama sličan tome - kaže Ivan Perić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 12:33