NIZ PROBLEMA

VIDEO: ZVIJEZDA OSAMDESETIH IZGUBILA BITKU U 57. GODINI ŽIVOTA Bila je Princeov životni projekt, ali rano je upala u pakao droge

 CC Wikimedia

Zvijezda osamdesetih kojoj je u svijetu glazbe pomagao slavni Prince, poznata pod umjetničkim imenom Vanity preminula je u ponedjeljak u 57. godini života.

Gisela Hernandez, glasnogovornica bolnice u Fremontu u Kaliforniji potvrdila je da je pjevačica preminula ondje, no nije mogla točno reći kad i zbog čega je preminula.

Pravim imenom Denise Katrina Matthews bila je pjevačica benda Vanity 6. Glumila je Lauru Charles u kultnom kung-fu klasiku ‘Posljednji zmaj’ koji je 1986. godine nominiran za nagradu Zlatni globus, te Sydney Ash u filmu ‘Action Jackson’.

Nadimak Vanity joj je dao sam Prince rekavši da ‘u njoj vidi žensku verziju sebe’. On ju je i angažirao kao pjevačicu u Vanity 6 te je producirao njihove najveće hitove.

Ova kanadska pjevačica, glumica, plesačica i kantautorica snimila je i nekoliko solo albuma, a krajem devedesetih je posve odustala od karijere i posvetila se evangelizmu.

Zbog ovisnosti o teškim drogama i skoro tragičnog ishoda zbog prekomjerne doze koju je uzela 1994. imala je velikih problema s bubrezima zbog čega je svaki dan morala na dijalizu. Čak je na GoFundMe objavila molbu za financijsku pomoć zbog zdravstvenih problema gdje je napisala:

‘Dvaput sam ovaj tjedan završila na hitnoj. Nije zabavno patiti kad imaš ovako slabo tijelo. No, Isus mi daje snage i pomaže mi, ne žalim se!’

Na društvenim mrežama su se s pjevačicom oprostili brojni kolege poput Sheila E, Solange Knowles, Questlove i MC Hammera.

























Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:22