FANOVI, UŽIVAJTE

VIDEO Procurile prve snimke holivudske verzije Stiega Larssona: Mikaela Blomkvista glumi Daniel Craig

Film snimljen po uspješnici 'Muškarci koji mrze žene' u kina stiže u prosincu

David Fincher zamalo je odbio režirati film "Djevojka s tetovažom zmaja". Prema prvim snimkama trailera, čije je objavljivanje na internetu ovih dana uslijedilo nakon prikazivanja u kinima, možemo samo reći da nam je drago što se slavni redatelj "uhvatio u koštac" s mračnim romanom Stiega Larssona.

Američki redatelj koji je za svoje filmove "Čudnovati slučaj Benjamina Buttona" 2008. i "Društvena mreža" 2010. dva puta nominiran za nagradu Oscar, odlučio je snimiti američku verziju filma prema Larssonovom bestseleru "Muškarci koji mrze žene". Naime, prvu ekranizaciju snimio je slavni švedski redatelj Niels Arden Oplev 2009.

Fincher, poznat po trilerima kao što su "Klub boraca" i "Sedam", ponovno je zavirio u svoje redateljske korijene kako bi stvorio još jednu mračnu epsku priču.

"Muškarci koji mrze žene", dio je "trilogije Milenijum" - prvi od tri romana koja su ostala neobjavljena nakon smrti slavnog Šveđanina 2004. Priča je inspirirana stvarnim događajem - silovanjem 15-godišnje djevojke kojemu je sam Larsson svjedočio, nakon čega je, ponukan grižnjom savjesti jer joj nije pomogao, pisac odlučio napisati roman.

U filmu glavne uloge tumače Daniel Craig (Mikael Blomkvist) i Rooney Mara (Lisbeth Salander). Film bi u američka kina trebao stići 21. prosinca ove godine.

Trilogija već snimljena

Šveđani su već snimili tri filma po knjigama Stiega Larssona, " Muškarci koji mrze žene" (bio je prikazan na prošlogodišnjem Motovun film festivalu), " Djevojka koja se igrala vatrom" i " Kule u zraku", no Amerikanci su prepoznavši popularnost trilogije odlučili snimiti film visoke produkcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 07:14