U PROBLEMU

VIDEO: PIERCEU BROSNANU PRIJETI KAZNA Indijci mu dali deset dana da objasni zašto je snimio spornu reklamu ili će ga osuditi na zatvor

 
 Getty Images

Brend Pan Bahar u novoj kampanji u kojoj reklamira sredstvo za osvježenje daha koristio je fotografije popularnog irsko-američkog glumca Piercea Brosnana (64), zbog čega bi zvijezdi filmova o Jamesu Bondu u Indiji mogla biti izrečena zatvorska kazna u trajanju od dvije godine.

Naime, Indija je još 2003. godine zabranila bilo kakav oblik reklamiranja duhanskih proizvoda, a Pan Masala - sporni osvježivač daha - u sebi, osim orašastih plodova, sjemenki i začinskoga bilja, ima i neke sastojke koji navodno mogu uzrokovati pojavu raka.

- Gospodina Brosnana odmah smo obavijestili o problemu - zahtijevali smo da nam objasni zašto je sudjelovao u tako lošoj kampanji, znajući da spomenuti proizvod izaziva ovisnost, baš poput žvakanja duhana. Ne odgovori li nam u roku od deset dana, prijeti mu novčana kazna u iznosu od 5000 rupija (nešto manje od 500 kuna) ili dvogodišnji zatvor - izjavio je za lokalne medije ravnatelj indijskog odjela za zdravstvo, a prenosi The Mirror.

Naravno, Brosnanu bi kazna izazvala veliku neugodnost, no vjerojatno je ne bi odslužio ako ne bi posjećivao Indiju.

Prodaja Pan Masale zabranjena je u većem dijelu Indije, a prve reklame s Brosnanovim likom za proizvod koji može izazvati ovisnost u toj azijskoj državi pojavile su se još prošle godine.

Tad se glumac ispričao svima koje je uvrijedio sudjelovanjem u kampanji, a obećao je i kako će nastojati riješiti problem. Podsjetimo, Pierceu je upravo od raka umrla prva supruga, australska glumica Cassandra Harris, s kojom je u braku bio 11 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:06