NASTUP U CRKVI

VIDEO: KOSOVSKA PUSSY RIOT Srpska pravoslavna crkva protiv bogohulnog spota Albanke

 Screenshot:Youtube

Provokativna devetnaestogodišnja kosovska pjevačica Era Istrefi izazvala je gnjev Srba spotom koji je snimila u crkvi Hrista Spasa u Prištini.

Pjevačica je snimljena u prozirnoj crnoj majici kako pleše i pjeva u nedovršenom hramu Srpske pravoslavne crkve u centru Prištine. SPC je prosvjedovao protiv oskvrnuća crkve u “krajnje demoniziranoj i bogohulnoj koreografiji” u spotu za pjesmu “E dehun” koji je Era postavila na YouTube.

Pravoslavni svećenici osuđuju to što pjevačica i plesači polugoli plešu u nedovršenoj crkvi Hrista Spasa. “I ovaj incident pokazuje u kakvom žalosnom stanju se nalazi ova pravoslavna crkva koja je na udaru pojedinih albanskih političara i medija koji pozivaju na njeno rušenje ili predlažu da se pretvori u muzej OVK”, piše u priopćenju iz kosovske eparhije SPC-a.

Era Istrefi mlada je pjevačica s tri objavljena singla, a njena sestra Nora je zvijezda na Kosovu. Era obožava Boba Marleyja, kojeg spominje i u ovoj pjesmi, a svoju muziku opisuje kao kombinaciju reggaea, dubstepa i popa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:41